Indiscutabil, Italia este dintre primele tari care ne vin in minte atunci cand ne gandim la „moda”. Ei bine, este renumita pretutindeni si pentru bogatia si diversitatea gastronomiei sale. Insa, hai sa vedem de ce bucataria italiana inseamna mult mai mult decat pizza si paste:
- Exista mai bine de 450 de tipuri de paste si sosuri in Italia.
- O masa obisnuita incepe cu vin, ulei de masline si unt. Parmezanul isi are originile in regiunea Parma.
- Italienii au creat si gorgonzola, mozzarela, branza provolone si ricotta.
- Italienii nu pun chiftele pe spaghete.
- Uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, oregano, mozzarella, ricotta, parmezanul, caperele si rosiile sunt considerate 100% esentiale.
- In trecut, pastele se mancau cu degetele.
- Italienii mananca aproximativ 23 kg de paste in fiecare an.
- Prin comparatie, americanii mananca aproximativ 6 kg in fiecare an.
Vrei sa auzi o povestioara italiana foarte amuzanta?!
Cand un lant de fast-food faimos a fost inaugurat la Roma in 1986, italienii ofensati au inceput sa ofere gratuit spaghete in fata restaurantului pentru a reaminti tuturor de delicioasa lor mostenire culinara.
Ti-e pofta de paste? Cele mai bune restaurante la un click distanta! Comanda acum pe Quicky.ro
Ultima modificare aprilie 9, 2015 6:38 pm