Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului

.
Un nou vaccin anti-COVID-19, cu o eficacitate de la 95 până la 100% ar putea fi disponibil până la final de 2021.

Este vorba despre vaccinul de la Sanofi și Glaxo Smith Kline. Accest vaccin experimental a generat concentrații mari de anticorpi neutralizanți în cazul adulților. Aceste concentrații sunt comparabile cu cele observate la persoanele recuperate după infectarea cu coronavirus. De asemenea, în cazul celor infectați anterior cu COVID-19, o singură doză de vaccin Sanofi-GSK a produs concentrații ridicate de anticorpi.

Faza a treia a testelor clinice urmează să înceapă în următoarele săptămâni. Va implica 35.000 de persoane. Cercetătorii speră ca vaccinul să fie aprobat până în trimestrul patru. Vaccinul este creat pe bază de proteine recombinate și se administrează la un interval de 21 de zile.

Citește și: La cât timp trebuie să își testeze nivelul de anticorpi cei vaccinați, potrivit medicului Adrian Marinescu

Citește și: Rata de infectare din București a scăzut sub unu la mie. Elevii ar putea să se întoarcă la școală de miercuri, 19 mai

Citește și: Studiu COVID-19: Pacienții cu simptome neurologice prezintă un risc de deces de șase ori mai mare

Citește și: Ce spune medicul pediatru Mihai Craiu despre vaccinarea anti Covid-19 a copiilor: „Teoretic, eficiența este 100%”

Vestea a fost primită cu brațele deschise de către mai multe cadre medicale, printre care și medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București. Acesta a declarat pentru Digi24 că orice vaccin care poate ajuta în lupta cu pandemia este bine-venit, în condițiile în care noile vaccinuri iau în calcul și mutațiile virusului.

„În mod clar avem nevoie de cât mai multe variante de vaccin, pentru a avea doze suficiente iar campania de vaccinare să fie una rapidă”, a spus medicul Adrian Marinescu. „În plus, variantele noi vor lua în calcul mutațiile existente la acest moment. În momentul în care virusul rămâne în circulație apar și mutațiile cu diversele variante virale, astfel că ne interesează să avem acele tipuri de vaccin care să cuprindă pe cât se poate tot ceea ce înseamnă mutații”.

Sanofi a încheiat deja acorduri de achiziție cu Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie, dar și pprin programul COVAX de la Organizația Mondială a Sănătății.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton