Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Oamenii de ştiinţă au dovedit că dacă nu mănânci micul dejun sau dacă mănânci ceva dulce, ai şanse mai mari să faci anumite boli mai târziu în viaţă. Află care sunt acestea!
Obiceiurile nesănătoase la micul-dejun creşte numărul persoanelor care suferă de sindromul metabolic, ce poate duce mai departe la boli cardiovasculare, atacuri cerebrale şi diabet. Sindromul metabolic este o disfuncţie de utilizare şi stocare a energiei rezultate în urma meselor, ce determină obezitate abdominală, tensiune ridicată şi nivel crescut de glucoză şi triglyceride în sânge.
În urmă cu câţiva zeci de ani, un grup de cercetători din Suedia au făcut un studiu asemănător, pe adolescenţi: timp de câţiva ani au ţinut registre cu ce consumau aceştia de dimineaţă. Ani mai târziu, când adolescenţii au ajuns la vârste de 40 de ani, cercetătorii i-au contactat din nou pentru a le afla stările de sănătate.
Rezultatele au arătat că tinerii care consumă ceva dulce de dimineaţă – de exemplu corn cu ciocolată, biscuiţi sau alte tipuri de pateuri cu mult zahăr – aveau obezitate abdominală şi condiţii pre-diabetice.
Pe de altă parte, nici un mic dejun sănătos nu înseamnă că nu vei avea aceste probleme de sănătate, au arătat studiile recente. Mai important este să nu renunţi deloc la micul dejun, altfel îţi cresc şansele cu 4,5% să ajungi obez.