Resveratrolul din vinul roşu te ajută să menţii o memorie de elefant. Se pare că vinul roşu inhibă producerea unei proteine beta-amiloidă, care contribuie la formarea plăcii de aterom pe creier şi care are un rol în dezvoltarea bolii Alzheimer.
Resveratrolul din vinul roşu te scapă de răceală
Cui nu-i place să fie mereu sănătosşi ferit de răceală? Vinul roşu e plin de antioxidanţi care îţi ajută sistemul imunitar să lupte cu bolile.
În plus, antioxidanţii din vinul roşu te apără şi de radicalii liberi care au un rol în apariţia unor tipuri de cancer şi a altor boli.
Vinul roşu consumat moderat scade colesterolul şi glicemia
Potrivit unor studii recente, oamenii care consumă vin roşu sau suplimente cu resveratrol au mai puţine şanse de a dezvolta rezistenţă la insulină şi diabet. În plus, se pare că un consum regulat dar moderat de vin roşu reduce colesterolul rău, datorită aportului de antioxidanţi benefici.
Sursa foto: Shutterstock