Numită și „laptele auriu” de către cei care o consumă în mod regulat, această băutură are numeroase beneficii pentru sănătatea ta, inclusiv faptul că luptă împotriva cancerului. Ingredientul principal este turmericul. Uite cum prepari această băutură:
Se face în doi pași. Mai întâi trebuie să faci o pastă de turmeric dintr-un sfert de ceașcă de turmeric pudră, o jumătate de linguriță de piper măcinat și jumătate de ceașcă de apă – filtrată sau fiartă și răcită. Piperul ajută organismul să absoarbă mai mult turmeric.
Pentru pasul al doilea ai nevoie de o ceașcă de lapte de cocos sau migdale, o linguriță de ulei de cocos, un sfert de linguriță de pastă de turmeric și miere după gust.
Combină toate ingredientele în afară de miere într-o oală mică sau un ibric și pune pe foc mediu, în timp ce amesteci încontinuu. Nu lăsa amestecul să fiarbă și adaugă miere până ce gustul e plăcut pentru tine. Apoi poți lua băutura de pe aragaz și o poți consuma – caldă sau după ce s-a răcit.
Beneficiile turmericului
Curcumina este principalul ingredient activ conținut de turmeric și are proprietăți anti-oxidante, anti-inflamatoare și anti-carcinogene, însă acestea nu sunt singurele. Turmericul mai este bun și pentru detoxificarea ficatului, pentru îmbunătățirea funcțiilor creierului, pentru a regula metabolismul și hipertensiunea.
Foto: Shutterstock