Bacteriile din spitale, o amenințare mai mare pentru pacienții bolnavi de COVID-19 decât virusul

.
Pentru pacienții care suferă de forme severe ale infecției cu noul coronavirus, bacteriile din spitale constituie o amenințare foarte mare pentru starea lor de sănătate.

COVID-19 este o boală respiratorie, însă dacă pacienții au un sistem imunitar slăbit pot ajunge să facă și suprainfecții cu bacteriile din spitale. Un studiu realizat de profesorul José Bengoechea și dr. Connor Bamford, ambii microbiologi la Queens Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine din Belfast arată că pacienții cu COVID-19 sunt expuși unui mare risc să dezvolte infecții bacteriene severe, conform Libertatea.

Mai mult, sistemul imunitar răspunde diferit la noul coronavirus atunci când organismul este supus și unei infecții bacteriene. Mai exact, severitatea bolii COVID-19 crește, iar rezultatele clinice pot fi mai grave.

Citește și: Țara cu peste 69.000 de cazuri de coronavirus în 48 de ore – cum gestionează autoritățile criza

Rezultatele acestea i-au făcut pe cercetători să îndemne cadrele medicale să aibă extrem de multă grijă cu pacienții, pentru a nu îi expune la riscul unor infecții bacteriene – mai ales în cadrul spitalelor, unde apar adeseori infecții nosocomiale.

„Lipsa unor terapii pentru tratarea pacienților severi cu COVID-19 i-a determinat pe clinicieni să folosească o serie de tratamente pentru a modifica activitatea sistemului imunitar”, a explicat Bengoechea, citat de Libertatea. „Astfel de intervenții pot crește riscul de infecții respiratorii bacteriene secundare potențial fatale. Prin urmare, trebuie luat în considerare dacă vreo terapie nouă poate afecta sistemul imunitar al pacienților. Credem că există o nevoie urgentă de a dezvolta noi substanțe terapeutice pentru a trata COVID-19 care vizează scenariul de co-infecție cu virusul/bacteriile”.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton