Avertismentul experților: „COVID-19 nu va dispărea vreodată”

.
Experţi britanici şi francezi atrag atenția că boala COVID-19 nu o să mai dispară vreodată. Oamenii vor putea reveni la o viață normală, așa cum era înainte de pandemie, abia peste câțiva ani, mai cred specialiștii. 

Jeremy Farrar, consilier ştiinţific al Guvernului britanic, a declarat că boala este o infecţie endemică acum şi este de părere că „nu va dispărea vreodată”. Acesta a mai spus că oamenii ar „trebuie să înveţe să trăiască cu ea”.

De asemenea, profesorul Jean-François Delfaissy, consilier ştiinţific al Guvernului francez, atrage atenția că oamenii nu vor putea avea o viaţă normală, așa cum era înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, mai devreme de 2022 sau 2023. Acesta a mai declarat că Franța ar putea ajunge până la începutul lunii august la 50.000 de cazuri zilnice.

La nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei, peste 192 de milioane de oamenii s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre aceștia, 4,1 milioane și-au pierdut viața. Până acum au fost administrate peste 3,5 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, relatează news.ro.

Ce spune OMS despre al patrulea val COVID-19

În ciuda resurselor de combatere a pandemiei de COVID-19, cum ar fi vaccinurile, lumea se află în fața unui val de infectării și decese provocate de virusul SARS-CoV-2, a atras atenția reprezentantul OMS într-un discurs adresat Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo.

Tedros Adhanom a mai spus că tulburările socioeconomice se vor accentua dacă pandemia se prelungește: „Pandemia este un test și lumea îl pică”, a declarat el, potrivit Digi 24. Acesta este de părere că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea control asupra bolii. Însă multe țări în care nu există o rată de vaccinare mare continuă să se închidă după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească.

„Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”, a mai adăugat Tedros Adhanom.

Citește și: Oana Roman s-a lăsat greu recucerită de Marius Elisei: „Am așteptat un pic”

Cătălin Botezatu le condamnă pe vedetele care-și fac intervenții estetice: Eu așa sunt, frumos și grizonat!

Neti Sandu, în vacanță la mare. Cum s-a fotografiat vedeta

George Burcea a primit o vilă la Eforie Sud de la un prieten influent: „Era foarte bogat”

COVID-19 în România

Noul val al pandemiei de COVID-19 ar putea lovi România chiar din această vară, nu din toamnă, așa cum preconizau experții. Varianta Delta, care se răspândește masiv în alte țări, ar putea duce la o nouă criză sanitară în țara noastră, dat fiind că procentul de persoane vaccinate rămâne scăzut.

„Valul patru va fi mult mai agresiv decât valurile de până acum, diferenţele fiind legate de nivelul de imunizare din populaţie. Cu cât numărul, şi procentul, persoanelor vaccinate este mai mare (mă refer îndeosebi la persoane vulnerabile), cu atât consecinţele negative – traduse prin numărul de persoane spitalizate, numărul de persoane admise la terapie intensivă şi numărul de decese – vor fi mai mici.

Cu cât numărul de persoane vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane spitalizate cu forme severe este mai mare”, a declarat medicul militar, potrivit Adevărul.ro.

Până acum, în România au fost raportate peste un milion de cazuri de COVID-19, dintre care în jur de 34.000 de decese. Numărul celor care au primit cele care au făcut întreaga schemă de vaccinare a ajuns la aproximativ 4,7 milioane.

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton