Avantajele gatitului la abur – sanatos, usor si rapid

.

Toti suntem constienti de importanta unei alimentatii sanatoase, dar, in graba noastra zilnica, mesele regulate si dieta echilibrata raman, de multe ori, pe ultimul plan.
Pentru ca stim cat de dificil este sa ai o alimentatie sanatoasa, mai ales atunci cand programul tau zilnic este foarte incarcat, specialistii Electrolux iti recomanda sa alegi mancarea preparata la abur.

Cu ajutorul cuptorului CombiSteamTM Deluxe, care combina aburul cu caldura conventionala, vei obtine rapid preparate gustoase si sanatoase. Fiecare ingredient isi pastreaza gustul natural, iar aburul face treaba uleiului si a grasimilor, la care poti renunta linistita.

De ce sa gatesti la abur?

Pentru ca ingredientele folosite isi pastreaza nu doar aroma naturala, gustul, culoarea si forma, dar si valorile nutritive pe care le au atunci cand sunt in stare cruda. Rezultatul? Preparate pline de gust, care te vor ajuta sa te mentii sanatoasa si plina de energie!

Iar daca nu te-am convins inca de avantajele unui cuptor cu abur, iti dezvaluim un mic secret: si bucatarii profesionisti, cu stele Michelin, utilizeaza metoda clasica de gatire cu aer uscat, combinata cu gatirea la abur, pentru a obtine cele mai bune gustoase preparate si cea mai suculenta friptura. Acum poti obtine si tu acasa, cu usurinta, preparate la fel de delicioase precum cele de la restaurantele cu stele Michelin; trebuie doar sa ai in bucatarie cuptorul cu abur Electrolux CombiSteamTM. 

Deoarece dispune de 3 niveluri de abur, acesta iti ofera posibilitatea de a opta intre 3 programe de gatire, in functie de fiecare preparat. De exemplu, la abur 25% si caldura, poti sa pregatesti friptura de porc, de vita, pui, cartofi gratinati, paste, lasagna, paine taraneasca, chiftele sau rulouri si baghete. La abur 50% si caldura, poti obtine cele mai bune rezultate pentru peste (file sau peste intreg), iar la abur 100% poti pregati legume, garnituri (cartofi medii in coaja, orez, mamaliga, tagliatelle proaspete), peste (pastrav, creveti, file de somon), midii sau alte sortimente de carne (sunca sau piept de pui).

Este foarte important sa afli ca, atunci cand gatesti cu abur, trebuie sa adaugi apa in rezervorul pentru special integrat in panoul de comanda. Retetele predefinite iti vor semnala cantitatea necesara de apa, astfel incat tu sa nu-ti bati capul cu acest amanunt.

Preparate mai sanatoase, dar la fel de gustoase

Sotul tau sau cei mici nu par prea incantati atunci cand aud de mancare pregatita la abur? Nu trebuie sa-ti faci griji ! Cu ajutorul celor trei functii de gatire cu abur ale cuptorului, poti prepara mancarea in functie de preferintele celor dragi. Astfel, daca vrei ca puiul sa fie crocant si auriu la exterior, dar fraged si suculent in interior, poti folosi functia de abur cald+aer fierbinte pentru a obtine rezultatele dorite.

In plus, pentru si mai multa precizie, foloseste cu incredere sonda FoodProbe. Cu ajutorul ei, masori temperatura din interiorul fripturii, al painii, al prajiturilor si al altor preparate, pentru a sti exact cand sunt gata.

Gateste cu incredere

Daca te-am convins de beneficiile reale ale gatitului la abur, iti recomandam sa incerci acasa un preparat special: ”pui usor picant”, dupa o reteta Electrolux.

Nu trebuie sa fii un maestru bucatar pentru a obtine rezultate delicioase; este suficient sa ai la dispozitie un cuptor cu abur Electrolux CombiSteamTM Deluxe si sa urmezi cu atentie instructiunile. Datorita combinarii caldurii uscate cu aburul, vei obtine un preparat sanatos si savuros, bogat in substante nutritive.

Pentru pregatirea a patru portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
•    4 bucati piept de pui
•    Sos de soia
•    Coaja de la o portocala
•    Sucul de la o jumatate de portocala
•    1 praf de scortisoara pudra
•    1 praf de oregano
•    1 catel de usturoi
•    2 cm ghimbir proaspat feliat subtire
•    Piper negru proaspat macinat

Totul va fi gata rapid, daca urmezi pasii de mai jos:

Mai intai, taie pieptul de pui cubulete si pune-l intr-un bol pentru marinare. Apoi, amesteca puiul cu sosul de soia, coaja de portocala si cu sucul de portocala. Presara scortisoara pudra, oregano, usturoi, cateva felii de ghimbir proaspat si putin piper negru. Lasa la marinat timp de 2-3 ore.
Dupa aceea, scoate puiul din marinata si pune-l intr-o tava pentru gatit cu abur, pe nivelul 2.
Selecteaza functia Abur 100% la 96ºC si gateste timp de 15-20 de minute.

Pofta buna!

Afla mai multe detalii despre cuptorul cu abur Electrolux CombiSteamTM AICI.

    
Vedete din Romania Vedete internationale