Bolile articulaţiilor nu mai sunt de mult timp o problemă a persoanelor în vârstă. Articulaţiile dureroase, inflamate şi înţepenite, sau hernia de disc supără tinerii din ce în ce mai des. Cauzele sunt multe, iar prevenţia este mai bună decât vindecarea. Ai articulaţii cu probleme? Vezi cum scapi de durere cu remedii naturale.
Dacă ne-am simţi toată viaţa ca la 20 de ani, într-adevăr am cuceri lumea! Doar că, pe măsură ce timpul trece, acesta îşi pune amprenta asupra organismului nostru, articulaţiile încep să scârţâie, apar de la dureri articulare în urma efortului fizic obişnuit până la dureri majore, care par „să ne lege de mâini şi de picioare”, privându-ne de bucuria unui stil de viaţă activ.
Antiinflamatoarele rezolvă doar parţial problemele articulare
Durerile articulare sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează calitatea vieţii indiferent de vârstă. În caz de dureri articulare, primul lucru la care ne gândim sunt antiinflamatoarele.
Din păcate, acestea acționează doar simptomatic, reduc durerea pe moment, însă nu acționează asupra cauzei, durerea putând să reapară oricând.
Dieta şi mişcarea, obligatorii pentru articulaţii sănătoase
Pentru omul modern al secolului XXI, sportul înseamnă de cele mai multe ori vizionarea unei competiţii sportive din fotoliu alături de o porţie de chipsuri şi suc.
Schimbarea mentalităţii spre adoptarea unei diete echilibrate, bogate în vitamine, minerale, fibre şi enzime, precum şi practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice reprezintă un „must-do” al zilelor noastre, în condiţiile în care ne dorim o viaţă armonioasă.
„În jurul vârstei de 30 de ani se atinge un maxim al masei osoase, după care aceasta începe să se diminueze. Nu doar masa osoasă scade, ci şi tesuturile, cartilajele încep să se subţieze, făcându-şi apariţia problemele articulare. În aceste condiţii, un supliment pentru refacerea şi susţinerea articulaţiilor şi cartilajelor este recomandat. Colagenul, glucozamina şi condroitina sunt necesare refacerii articulaţiilor, la fel ca un aport de enzime proteolitice care stimulează asimilarea, cu o componentă antiinflamatoare şi de reducere a durerii şi o componentă antioxidantă”, a explicat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare în cadrul conferinţei de lansare a unui produs pe bază de plante, destinat celor cu articulaţii bolnave sau dureroase. Citeşte mai departe şi vezi ce remedii naturale poţi încerca pentru articulaţii sănătoase, fără durere şi înţepenire, pe pagina următoare!
Sursa foto: Shutterstock