Apa poate fi nocivă pentru organism. În ce situaţii

.

Efectele benefice ale apei pentru organism sunt cunoscute de toate persoanele, însă există şi situaţii când aceasta devine nocivă.

Chiar dacă trăim cu impresia că apa poate fi băută în orice cantitate şi în orice condiţii fără să dăuneze în vreun fel organismului, consumul exagerta poate cauza probleme de sănătate. Un exemplu este hiponatremia, care apare atunci când nivelurile de sodiu din organism scad foarte mult, iar celulele încep să se umfle. Netratată, hiponatremia poate duce la convulsii şi comă. Astfel de cazuri apar, într-adevăr, foarte rar şi doar când bem doze foarte mari pentru a compensa pauze mari de hidratare. Printre cei care suferă în mod normal de hiponatremie se află atleţii de maraton.

Unele sticle de plastic conţin bisfenol A (cunoscută sub prescurtarea BPA), o substanţă chimică, care se poate scurge în mâncăruri şi băuturi, ridicând riscuri de sănătate în special în cazul sugarilor şi al copiilor.

Refolosirea unei sticle de apă poate fi şi ea periculoasă, pentru că bacteriile preferă locurile cu o căldură şi umiditate ridicate, deci o sticlă aproape goală căreia i-ai pus capacul peste noapte şi pe care o umpli a doua zi cu apă va fi un mediu îmbietor pentru bacterii. Soluţia ar fi spălarea regulată a sticlei cu apă fierbinte şi săpun.

    
Vedete din Romania Vedete internationale