Făina de orez este foarte uşoară şi plină de proteine şi fibre. Trebuie doar să ai grijă să nu înlocuieşti mai mult de un sfert din făina albă, pentru că pâinea va ieşi sfărâmicioasă. Făina de orez este şi mult mai bună pentru digestie, deoarece se descompune mai uşor în nutrienţi. Nu schimbă deloc gustul pâinii şi asta poate fi un avantaj pentru fanii mirosului de pâine albă proaspătă.
Făină de grâu spelta
Făina de grâu spelta are un gust specific şi este o alternativă cu foarte puţine calorii pentru pâinea albă. Are multe fibre şi proteine şi celebrul gust de nucă, foarte plăcut pentru unii. În plus, poate înlocui integral făina albă la prepararea unei pâini, fără pierdere de gluten sau textură. Grâul spelta este şi mult mai uşor de digerat, ceea ce o face ideală pentru toate grupele de vârstă.
Sursa foto vânzătoare pâine brutarie: Shutterstock