Alimentele care te ajută să slăbeşti

.

Credeai că, pentru a slăbi, trebuie să mănânci numai legume şi fructe? Există şi alte alimente care te ajută să scapi de kilogramele în plus, iar unele din ele sunt foarte gustoase…

… şi săţioase.

Iaurtul

Iaurtul simplu, fără fructe, este unul din cele mai sănătoase alimente. Conţine şi carbohidraţi şi proteine şi grăsimi. În plus, te ajută să-ţi controlezi foamea pentru că menţine glicemia constantă.

Studiile au arătat că persoanele care ţin o dietă săracă în calorii, dar consumă iaurt slăbesc mai repede, în special în zona abdomenului.

Ouăle

Ouăle nu sunt atât de periculoase precum se crede. Iar dacă vrei să slăbeşti pot fi chiar de ajutor. La micul dejun, un ou fiert sau o omletă fără ulei este alimentul perfect pentru că te ajută să te simţi sătulă pentru mai mult timp. La prânz, ai toate şansele să mănânci mai puţin decât în mod normal.

Condimentele

Piperul, ardeiul iute, usturoiul, ceapa şi orice alt condiment cu gust iute măreşte metabolismul. Până la trei ore după masă vei arde mai multe calorii decât în mod normal, chiar dacă stai degeaba.

Americanii spun că poţi să-ţi menţii metabolismul ridicat dacă adaugi trei grame de condimente iuţi la fiecare masă.

Fasolea

Americanii au mai arătat că persoanele care mănâncă leguminoase, deci şi fasole de toate felurile, au talia mai subţire şi tensiunea arterială mai bună decât cei care evită astfel de alimente. Fasolea este bogată în fibre care îţi umplu stomacul şi în potasiu, care ajută la normalizarea tensiunii. În plus, conţine multe proteine, deci este ideală pentru vegetarieni şi pentru cei care ţin post.


Grepfruit

Există şi o dieta pe bază de grepfruit şi, chiar dacă nu este regimul perfect, se pare că ea a plecat de la un fapt real: aciditatea fructului încetineşte digestia, ceea ce înseamnă că eşti sătulă pentru mai mult timp, deşi mănânci normal.

Un studiu american a arătat că cine mănâncă grepfruit de trei ori pe zi poate să piardă doua-trei kilograme în 12 săptămâni, fără a modifica nimic altceva în dietă.

Peşte gras

Somonul, sardinele, macroul, tonul şi celelate tipuri de peşte gras sunt pline de acizi graşi omega-3, care contribuie la sănătatea inimii dar prelungesc şi senzaţia de saţietate. Cercetătorii islandezi au arătat că peştele bogat în omega-3 măreşte nivelul leptinei, hormonul care dă senzaţia de saţietate.

Nucile, alunele

Oleaginoasele (nuci, alune, migdale, etc.) sunt şi ele bogate în grăsimi bune, dar şi în proteine. Sunt ideale ca gustare, între mesele principale pentru că îţi dau energie şi senzaţia de saţietate.

Important este ca oleaginoasele să fie crude, nu prăjite cu sare.

Mărul

Tot cercetătorii americani au dovedit că cei care mănâncă un măr chiar înainte de cină consumă cu 187 de calorii mai puţin, la masă, şi nu suferă de foame, ci, din contră, se simt mai sătui.

Asta se întâmplă pentru că mărul este plin de fibre, care îţi umplu rapid stomacul.

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale