Alimente sănătoase care îți fac foame

.
Când îți este foame, este indicat să mănânci, însă trebuie să alegi cu atenție alimentele care se vor găsi pe masa ta. Vezi ce produse sănătoase te fac să consumi mai mult decât trebuie.

Senzația de foame poate apărea la scurt timp după masă deoarece corpul tău primește semnale că ar trebui să depoziteze nutrienții sub formă de grăsime, în loc să îi folosească pentru energie, potrivit redbookmag.com. Alimentele procesate, cele bogate în carbohidrați ori chiar și unele alimente sănătoase îți pot da peste cap nivelul de insulină, cauzând scăderea glicemiei și făcându-te să ai pofte nesănătoase.

Pâine din cereale integrale

Nutriționiștii recomandă să înlocuiești pâinea albă cu cea din cereale integrale, însă nu te gândi că te va ajuta foarte tare. Si pâinea din cereale integrale are un index glicemic foarte mare și îți ridică nivelul de zahăr din sânge la fel de mult ca un baton de ciocolată. În aceste condiții, ți se va face foame la câteva ore după ce ai mâncat. Încearcă să consumi cât mai puțină pâine, dacă vrei să îți ții în frâu poftele nesănătoase.

Cerealele consumate goale

Oricât ar fi de sănătoase, cerealele nu îți potolesc foamea când le consumi goale, deoarece au o cantitate mica de apă. Studiile au arătat că, atunci când apa încorporează alimentele, îți dau mai repede senzația de sațietate. Organismul tău va lua vitaminele, mineralele și fibrele din aceste produse, însă nu se va simți plin. O idee mai bună este să consumi alimente cu un conținut ridicat de apă, precum fulgi de ovăz și lapte de migdale.

Fructele

Sucul natural din fructe are o valoare nutrițională foarte mare, însă nu îți va potoli foamea. Conținutul ridicat de glucoză și fructoză face să îți scadă glicemia și să ți se facă foame într-un timp foarte scurt de la ultima masă. În loc de smoothie la micul dejun, alege să mănânci o omletă cu ulei de măsline și jumătate de avocado cu un strop de sare. O astfel de masă este bogată în grăsimi sănătoase și proteine și îți va da senzația de sațietate mai mult timp.

Iaurtul

Iaurtul pare o alegere foarte bună pentru masa de dimineață! Conține proteine, calciu și multe bacterii bune pentru digestie și imunitate. Totuși, când îl bei, nu te aștepta să îți țină de foame pentru mult timp. O alegere mai bună este iaurtul grecesc, deoarece conține o grăsime sănătoasă, care ajută la topirea kilogramelor în plus. Îl poți amesteca cu un pic de miere.

Smoothie-ul verde

Un smoothie verde, din fructe, frunze și lapte de migdale este plin de substanțe sănătoase pentru organism, dar nu te va sătura. Cercetările au arătat că organismul nostru nu înregistrează caloriile din mâncarea lichidă, așa că dacă, preferi să bei fructele și legumele, vei mânca mai mult în timpul zilei. Dacă vrei ca băutura ta preferată să fie mai sățioasă, adaugă semințe și nuci.

Salatele

Salatele sunt foarte sănătoase, însă nu îți vor potoli foamea. Dacă vrei să nu ai pofte nesănătoase, amestecă legumele cu proteine precum somon, carne de pui sau de curcan, și grăsimi sănătoase, precum avocado, ulei de măsline sau brânză.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton