Alimente care te păzesc de un atac de cord. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

.

Potrivit specialiștilor în nutriție, una dintre cauzele principale ale accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord o reprezintă arterele înfundate, deoarece acestea obstrucționează fluxul sanguin normal. Iată ce ne recomandă nutriționistul italian Gianluca Mech să introducem în alimentație pentru a preveni problemele de ordin cardiovascular!

  • Merișoare

Merișoarele scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. Un pahar de suc de merișoare consumat zilnic scade riscul unui atac de cord cu 40%.

  • Rodie

Rodia abundă în fitochimice care stimulează circulația sângelui și producerea de oxid nitric.

  • Somon

Somonul este o sursă bogată de acizi grași sănătoși, care combat inflamația, scad nivelul colesterolului din sânge și previn nivelul ridicat de trigliceride.

  • Sparanghel

Adăugați sparanghel în alimentație pentru că acesta previne inflamațiile, scade colesterolul și ajută la deblocarea arterelor.

  • Suc de portocale

Sucul de portocale este bogat în antioxidanți, minerale și vitamine. Acestea scad tensiunea arterială, susțin sănătatea vaselor de sânge și previn înfundarea arterelor.

  • Ulei de măsline

Uleiul de măsline presat la rece scade nivelul colesterolului și furnizează organismului grăsimi sănătoase. Astfel încât consumul său regulat scade riscul de atac de cord cu 41%.

Citeşte întreaga ştire: Simptomele unui atac de cord. Ce trebuie să faci

  • Avocado

Fructe bogate în grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul bun și cel. De asemenea, susțin sănătatea cardiovasculară.

  • Afine

Afinele reprezintă cea mai bogată sursă de potasiu, astfel încât cresc colesterolul bun și îl scad pe cel rău. Consumul regulat de 2 pahare de suc de afine diminuează cu 40% riscul unui atac de cord.

  • Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate și acizi grași omega-3, care scad nivelul colesterolului, stimulează memoria și îmbunătățesc funcția articulațiilor.

  • Cereale integrale

Fiind o sursă bogată de fibre, cerealele integrale scad colesterolul și împiedică înfundarea arterelor.

  • Pepene roșu

Consumul de pepene roșu susține sănătatea vaselor de sânge și îmbunătățește producția de oxid nitric.

  • Cafea

Studiile arată că 2-4 căni de cafea consumate zilnic scad zilnic riscul unui atac de cord cu 20%.

  • Turmeric

Ingredientul său activ, curcumina, previne acumularea de grăsime în artere și combate inflamația.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

  • Alge marine

Algele de mare sunt bogate în antioxidanți, carotenoizi, proteine, vitamine și minerale. Astfel încât consumul lor reglează tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.

  • Scorțișoară

Acest condiment uimitor previne înfundarea arterelor, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea în numeroase moduri.

  • Broccoli

Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, fiind foarte bogat în vitamina K.

  • Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în catechină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți care reduc absorbția colesterolului și stimulează metabolismul.

  • Spanac

Spanacul este bogat în acid folic și potasiu. Consumul de spanac previne eficient ridicarea tensiunii arteriale și scade riscul apariției problemelor cardiace.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton