De câte ori ai citit recomandări de alimente sănătoase, care ar fi bune pentru inima ta? De fapt, nu tot ce recomandă un specialist sau altul este neapărat sănătos pentru tine. Vezi care sunt acele alimente recomandate de nutriţionişti, dar care pot ascunde adevărate capcane pentru inima ta. Şunca de curcanDacă îţi faci griji de nivelul colesterolului şi te-ai hotărât să renunţi la şunculiţa de porc, cârnaţi şi alte cărnuri grase, nu alege alt mezel.Doar pentru că "şunca de curcan" sună dietetic şi te duce cu gândul al carne slabă, nu înseamnă că este bună pentru inima ta. Majoritatea mezelurilor conţin multă sare, iar şunca de curcan nu face excepţie.În plus, ca orice mezel, şunca de curcan încă se încadrează la categoria "cărnuri procesate industrial", adică poate conţine multe substanţe chimice, aditivi şi coloranţi care numai sănătoşi nu sunt.Vinul roşuToată lumea era de acord până de curând că vinul roşu, consumat în cantităţi mici este foarte sănătos pentru sistemul tău cardiovascular. Ei bine, studii recente au arătat că alcoolul, chiar şi din vin roşu, face rău inimii pe termen lung.În studiu, persoanele care suferă de o anumită mutaţie gentică care îi face să se îmbujoreze excesiv de la vin roşu (deci beau mai puţin sau deloc) au avut inimi mult mai sănătoase decât cele care consumă regulat un pahar de vin roşu la cină. Cereale pentru micul dejunCerealele pentru micul dejun care conţin cereale integrale, mai ales ovăz, sunt considerate dintotdeauna sănătoase pentru inimă. Cum studiile au arătat mereu că ovăzul scade colesterolul rău şi reduce nivelul total al colesterolului, nimeni nu se gândeşte cum se fac studiile.Când cumperi din comerţ un pachet de cereale integrale, uiţi cel mai probabil că ele conţin mulţi aditivi, zahăr, sare şi coloranţi, pe lângă fibre şi vitamine sănătoase.Majoritatea persoanelor care se laudă că vor avea inimi sănătoase datorită cerealelor de la micul dejun ar trebui să se asigure că ele nu conţin zahăr adăugat, arome chimice şi alţi aditivi.CafeauaToate studiile sunt de acord: cafeaua consumată cu moderaţie (una-trei ceşti pe zi) este plină de antioxidanţi naturali, îmbunătăţeşte pereţii vaselor de sânge capilare şi scade risculd e boli cardiovasculare.Problema este că oamenii nu prea consumă cafea neagră, făcută acasă, ci tot felul de sortimente pline de zahăr, creme, siropuri, prafuri şi arome artificiale.Toate acestea cresc colesterolul, umplu organismul cu chimiale şi otrăvesc ficatul, deci numai bune nu sunt. Alege să bei cafea pentru o inimă sănătoasă, dar asigură-te că este cafea curată, fără alte substanţe chimice şi zahăr rafinat.Sursa foto femeie bucătărie: Shutterstock