Suntem de acord că friptura de porc nu este deloc o mâncare „dietetică”. Dacă adăugăm cartofi prăjiţi şi maioneză cu usturoi din comerţ, bomba calorică plină de toxine şi chimicale nocive este gata.
Dar dacă tot vrem să mâncăm carne de porc cu cartofi, ce ar fi să recurgem la o reţetă mai puţin grasă, mai puţin toxică şi mai puţin dăunătoare pentru sănătate?
O friptură de muşchi de porc (carne macră, fără grăsime) pe grătar sau în tigaie ceramică, cu condimente naturale, fără strop de ulei sau condimente şi sosuri „prefabricate”, servită lângă nişte cartofi natur sau piure de cartofi cu lapte şi o salată sunt o variantă mult mai bună decât ceafă de porc la tavă, cu ulei, sos de maioneză şi cartofi prăjiţi, eventual şi cu pâine albă.
Românii preferă fripturile mari, grase, dar dacă tot mâncăm nesănătos, putem alege variantele cele mai puţin rele, cu garnituri care nu mustesc a ulei şi fără sosuri pline de E-uri.