Ciocolata poate fi un desert mai potrivit decât o prăjitură
Multe femei încadrează ciocolata la categoria alimentelor „interzise” şi visează, în secret, la inventarea unei ciocolate care să nu îngraşe, să nu provoace coşuri şi să fie sănătoasă. Ei bine, depinde mult şi de tipul de ciocolată la care visezi. Dacă aveai impresia că singura ciocolată „mai puţin rea” este cea neagră, cu cât mai mult la sută cacao pură şi amară, ei bine lucrurile nu stau chiar aşa.
Decât să pofteşti săptămâni întregi la o bucăţică de ciocolată şi să sfârşeşti distrugând dieta cu meniuri extralarge la fast food, prăjituri şi sucuri carbogazoase, sau să „scapi” la o prăjitură cu cremă de ciocolată şi unt, mai bine alegi prima variantă.
Cu cât are mai puţine ingrediente, ciocolata face mai puţin rău organismului şi o ciocolată cu lapte, stafide sau alune va fi întotdeauna o variantă mai puţin nesănătoasă decât o prăjitură sau o ciocolată cu cremă, caramel şi bomboane colorate, arome artificiale, etc.