Alimentele mov, elixir de sănătate

.

Acum e vremea să îţi umpli cămara cu bunătăţile toamnei: gem, compot, zacuscă, sirop. Legumele şi fructele care au culoarea albastru sau mov sunt valoroase şi este bine să nu îţi lipsească din alimentaţie. Specialiştii revistei Libertatea pentru femei îţi spun care sunt acestea şi ce conţin.

Culorile fructelor şi cele ale legumelor ne arată conţinutul lor în substanţe chimice naturale. Cele de nuanţă albastru închis şi mov sunt bogate în antioxidanţi (resveratrol şi antocianină). Sunt esenţiale pentru sănătatea inimii, pentru scăderea colesterolului rău, iar antocianina acţionează şi ca antiinflamator natural şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Iată care sunt particularităţile acestor fructe şi legume.

Prunele. Sunt unele din cele mai gustoase şi nutritive fructe ale acestei perioade din an şi au un aport bun de vitamine, mai ales vitamina C, minerale, antioxidanţi şi fibre solubile. Prunele apără celulele creierului şi întreg organismul de acţiunea nocivă a factorilor de mediu, îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi ajută la menţinerea sănătăţii pielii.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton