Alimente cu care poți trata răceala. Trucuri pentru întărirea sistemului imunitar

.

Răceala este cea mai comună boală cu care ne confruntăm în sezonul rece. Astfel că luna octombrie este perfectă pentru a da un boost de vitamine și energie organismului, întărindu-i sistemul imunitar.

De asemenea, există câteva alimente care te ajută să tratezi răceala și să te simți mai bine într-un timp mai scurt.

Alimente cu care poți trata răceala

Fructele și legumele sunt extrem de importante în sezonul rece. Pline de vitamine și antioxidanți, aceste alimente nu trebuie să lipsească din dieta niciunei persoane. Potrivit csid.ro, fructele și legumele care te ajută să tratezi răceala sunt fructele de pădure, varza kale, strugurii, rodia, curmalele, portocalele, mango, dovleacul și caisele.

Carne de vită – În momentul în care sistemul tău imunitar a ajuns la un nivel scăzut, iar primnele semne ale răcelii și-au făcut apariția, atunci este foarte important să consumi carne de vită. Și asta pentru că acest tip de carne este bogat în zinc, mineral ce ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Iaurt grecesc – Acest tip de iaurt este una dintre cele mai naturale surse de nutrienți, precum proteină, vitaminca B12, seleniu și zinc. Iar culturile vii și active acționează ca bacterii bune pentru tractul gastrointestinal, protejând, în același timp, tractul digestiv.

Ceai verde – Ceaiul din plante este recomandat, de obice, în sezonul rece. Însă nu mulți știu că ceaiul verde conține polifenoli, niște antioxidanți puternici care luptă împotriva răcelii.

Citește și: Legume de toamnă pentru imunitate și sănătate. Ce legume este bine să consumi toamna!

Citește și: Mihaela Bilic, despre cum păstrăm brânza și cum o consumăm: „Dacă a mucegăit, nu înseamnă că este stricată”

Citește și: Imunitate scăzută: ce afecțiuni medicale pot apărea și ce vitamine sunt indicate

Citește și: Studiu: Consumul de brânză și produse lactate poate contribui la scăderea riscului apariției demenței

Cum îți poți întări sistemul imunitar

Centrul de Prevenție și Control al Bolilor a precizat ce trebuie să faci pentru a scăpa mai ușor de afecțiunile respiratorii.

Există câteva modalități prin care îți poți întări sistemul imunitar, iar printre acestea se numără mesele echilibrate, sportul și odihna.

Mese bogate – A mânca bine înseamnă a pune accent pe multe fructe și legume, proteine slabe, cereale integrale și lapte și produse lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. A mânca bine înseamnă și a limita grăsimile saturate, colesterolul, sarea și zaharurile adăugate. Fiți conștienți, totuși, că prea multe vitamine și minerale pot fi dăunătoare.

Fii activ fizic – Activitatea fizică regulată vă ajută să vă simțiți mai bine, să dormiți mai bine și să reduceți anxietatea. În combinație cu o alimentație bună, activitatea fizică poate ajuta o persoană să mențină o greutate sănătoasă.

Păstrați o greutate sănătoasă – Kilogramele în exces pot afecta modul în care funcționează corpul. Modalitățile sigure de a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase includ reducerea stresului, consumul de alimente sănătoase, somnul suficient și sportul.

Odihnește-te suficient – Dovezile științifice arată că pierderea somnului poate afecta negativ diferite părți ale sistemului imunitar. Acest lucru poate duce la dezvoltarea unei game largi de tulburări.

Nu consuma alcool în exces – În timp, consumul excesiv de alcool poate slăbi sistemul imunitar.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton