Milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor pe care le consumă. Vezi care sunt cele mai periculoase produse și cum să te ferești de ele.Carnea de vităCarnea de vită și alte produse de origine bovină sunt responsabile pentru cele mai multe cazuri de infecție cu E.coli, potrivit prevention.com. Această bscterie provoacă diaree, vomă, iar uneori chiar insuficientă renală. Pentru a evita îmbolnăvirea, este indicat să o ții pe foc la o temperatură de peste 70 de grade Celsius.Fii foarte atentă la carnea de vită tocată, care conține ingrediente de la mai multe animale, iar riscul de infectare este mult mai mare.Carnea de puiUn din 10 oameni se îmbolnăvesc de salmonela de la carnea de pui. Bacteria provoacă febră, diaree, crampe abdominale și dureri de cap. Pentru că microbul se dezvoltă foarte repede la temperatura camerei, nu este indicat să decongelezi carnea de pui în apă caldă. De asemenea, gătește-o la peste 70 de grade Celsius, pentru reduce riscul de contaminare.Carnea de porcȘi carnea de porc poate fi contaminată cu salmonela, de aceea este bine să fie gătită, de asemenea, la peste 70 de grade Celsius. Când o cumperi crudă, cere-i vânzătorului să ți-o împacheteze în două pungi și transport-o singură. Când ajungi acasă, despacheteaz-o și păstreaz-o pe raftul de jos din frigider, pentru ca niciun pic de lichid infectat să nu se scurgă pe celelalte alimente.Sursa foto: Shutterstock.Fructe de marePe lângă salmonela și campylobacter, fructele de mare pot fi contaminate și cu bacteria vibrios, care trăiește în oceane. Dacă te îmbolnăvești, te vei confrunta cu diaree, crampe abdominale, amețelor, vomă și frisoane.Gătește fructele de mare la peste 60 de grade Celsius și vei scăpa de orice pericol. Dacă îți place, însă, peștele crud, fii conștientă de riscul la care te expui.OuăleOuăle sunt responsabile pentru 12% dintre cazurile de salmonela, potrivit specialiștilor, de aceea nu este indicat să le consumi crude. Ține cont că mulți barmani prepară cocktal-uri cu ouă crude, așa că citește cu atenție ingredientele, atunci când vrei să te resfeți, și evită să te expui unui risc de îmbolnăvire.Legumele cu fructe verziNu doar produsele de origine animală te pot îmbolnăvi, ci și legumele și fructele. Potrivit unui sondaj citat de prevention.com, legumele cu frunze verzi sunt responsabile pentru aproximativ o treime dintre cazurile de infecție cu E.coli din ultimii cinci ani. Pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să le speli foarte bine, dar încearcă să nu le ții sub jetul de apă, pentru că altfel riști să răspândești bacteria prin toată bucătăria.Produsele lactateLa fel de periculoase sunt și produsele lactate, care sunt responsabile pentru o treime din infecțiile cu Campylobacter. Dacă ai această bacterie, vei simți crampe abdominale, diaree și febră pentru aproape o săptămână. Păstrează produsele lactate în frigider și evită să bei lapte crud.