Unele alimente sunt foarte sănătoase pentru o inimă puternică, în timp ce altele slăbesc capacitatea acestui muşchi de a-şi face treaba bine , cât mai mult timp. Iată care sunt cele mai bune şi cele mai rele alimente pentru inimă.Alimente sănătoase, bune pentru inimăCarnea de somonBogat în acizi graşi Omega3, somonul ajută organismul să menţină o inimă sănătoasă, o tensiune arterială bună şi te scapă de problemele de coagulare.Fructele de avocadoAvocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului rău şi cresc colesterolul bun din sânge.Fructele de pădureFructele de pădure sunt pline de antioxidanţi sănătoşi, care apără inima ta de boli cardiovasculare, au efect antiinflamator puternic şi ajută organismul să evite îmbolnăvirea cu cancer, prin înlăturarea radicalilor liberi.SpanaculSpanacul este o sursă bună de fier şi calciu, dar aduce şi un aport sănătos de luteină, acid folic, potasiu şi fibre.Citeşte mai departe şi află ce alimente fac rău inimii tale, pe pagina următoare! Alimente nocive, care fac rău inimii taleMezeluriToată carnea foarte procesată (crenvurşti, salamuri, parizer, şuncă de curcan) conţine sare în exces, conservanţi şi, uneori, coloranţi artificiali nocivi.Aceste produse alimentare din carne procesată conţin multă sare şi grăsimi rele, care se depun pe vasele de sânge şi fac rău inimii tale.PizzaDeşi este mai uşor să comanzi sau să dezgheţi o pizza decât să găteşti sănătos, acest aliment este foarte nesănătos pentru inima ta.Conţinutul mare de grăsimi saturate, sare şi alte substanţe chimice (coloranţi, E-uri din ketchup, salam, etc) fac din pizza un duşman al inimii şi un factor agravant în apariţia bolilor cardiovasculare.Alimente prăjite în baie de uleiPrăjelile sunt nesănătoase în general, dar dacă vorbim de junk food, alimente preprăjite în baie de ulei şi cele vândute în restaurante de tip fast food, acestea sunt cele mai toxice.Acasă schimbăm des uleiul în care prăjim alimentele, dar în marile fabrici şi în fast food, grăsimile saturate sunt concentrate deoarece sunt folosite de mai multe ori, până la schimbarea uleiului.Grăsimile trans pândesc în uleiul împrospătat după mai multe prăjeli şi inima ta abia face faţă acestor grăsimi nocive.Sursa foto: Shutterstock