Care sunt cele mai bune şi cele mai rele alimente pentru inimă

.

Alimente nocive, care fac rău inimii tale

Mezeluri

Toată carnea foarte procesată (crenvurşti, salamuri, parizer, şuncă de curcan) conţine sare în exces, conservanţi şi, uneori, coloranţi artificiali nocivi.
Aceste produse alimentare din carne procesată conţin multă sare şi grăsimi rele, care se depun pe vasele de sânge şi fac rău inimii tale.

Pizza

Deşi este mai uşor să comanzi sau să dezgheţi o pizza decât să găteşti sănătos, acest aliment este foarte nesănătos pentru inima ta.
Conţinutul mare de grăsimi saturate, sare şi alte substanţe chimice (coloranţi, E-uri din ketchup, salam, etc) fac din pizza un duşman al inimii şi un factor agravant în apariţia bolilor cardiovasculare.

Alimente prăjite în baie de ulei

Prăjelile sunt nesănătoase în general, dar dacă vorbim de junk food, alimente preprăjite în baie de ulei şi cele vândute în restaurante de tip fast food, acestea sunt cele mai toxice.
Acasă schimbăm des uleiul în care prăjim alimentele, dar în marile fabrici şi în fast food, grăsimile saturate sunt concentrate deoarece sunt folosite de mai multe ori, până la schimbarea uleiului.
Grăsimile trans pândesc în uleiul împrospătat după mai multe prăjeli şi inima ta abia face faţă acestor grăsimi nocive.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton