Care sunt cele mai bune şi cele mai rele alimente pentru inimă

.

Unele alimente sunt foarte sănătoase pentru o inimă puternică, în timp ce altele slăbesc capacitatea acestui muşchi de a-şi face treaba bine , cât mai mult timp. Iată care sunt cele mai bune şi cele mai rele alimente pentru inimă.

Alimente sănătoase, bune pentru inimă

Carnea de somon

Bogat în acizi graşi Omega3, somonul ajută organismul să menţină o inimă sănătoasă, o tensiune arterială bună şi te scapă de problemele de coagulare.

Fructele de avocado

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului rău şi cresc colesterolul bun din sânge.

Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanţi sănătoşi, care apără inima ta de boli cardiovasculare, au efect antiinflamator puternic şi ajută organismul să evite îmbolnăvirea cu cancer, prin înlăturarea radicalilor liberi.

Spanacul

Spanacul este o sursă bună de fier şi calciu, dar aduce şi un aport sănătos de luteină, acid folic, potasiu şi fibre.
Citeşte mai departe şi află ce alimente fac rău inimii tale, pe pagina următoare!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton