Multe alimente sunt considerate sănătoase şi unele dintre acestea sunt recomandate pentru o bună funcţionare a inimii şi sistemului circulator. Dar nu toate sunt şi bune pentru siluetă, mai ales cele pline de grăsimi. Vezi care sunt acele alimente bune pentru inimă care te transformă în obeză. Nucile şi alunele îngraşă?Alunele sunt o bună sursă de fibre şi arome sănătoase. În plus, alunele şi nucile te ajută prin conţinutul mare de proteine şi acizi graşi omega 3.Dar grăsimile lor sănătoase se pot aduna periculos dacă porţiile cresc vertiginos. Deşi alunele, migdalele şi nucile sunt bune pentru sănătate, trebuie să nu te îndopi cu ele, deoarece conţin multe grăsimi şi calorii.Iar grăsimea, fie ea şi bună, este tot grăsime şi în cantităţi mari începe să se depună.Avocado e plin de caloriiToată lumea ştie cât de sănătos este avocado, cât de bune sunt grăsimile din el şi câte beneficii are pentru organism. Dar ştiaţi că numai o jumătate de avocado poate atinge 160 de calorii? Cu toate vitaminele şi mineralele şi alte substanţe hrănitoare din acest fruct, uităm că nu este tocmai "light". Peşte la conservăAuzim peste tot că peştele este indicat pentru o inimă sănătoasă. Ton, somon, sardine şi macrou, toate sunt pline de acizi graşi omega 3 şi 6. În plus, oasele moi din conserve sunt o sursă de calciu. Dar tonul şi alte conserve de peşte în ulei sunt pline de sare şi grăsimi inutile. De ce să consumi o carne de peşte plină de sodiu şi ulei, când poţi să încerci varianta în apă?Fructele uscateFructele adăugate în dieta zilnică te protejează de boli de inimă, diabet tip 2 şi chiar şi de unele tipuri de cancer. O dietă bogată în fructe şi legume conferă o cantitate mare de fibre şi vitamine. Dar ai grijă la fructele uscate şi confiate, care au un conţinut mare de zahăr la 100 de grame şi mult mai multe calorii. Mai bine consumă fructe proaspete de sezon.Sursa foto: Shutterstock