Orice dietă porneşte din start de la ideea reducerii porţiilor de mâncare, aşa că senzaţia de foame este omniprezentă la majoritatea curelor de slăbire. Specialiştii în nutriţie ne asigură însă că există alimente care alungă senzaţia de foame.
Senzaţia de foame poate fi stăpânită fără să fie consumate calorii în plus. De fapt, consumul unor anumite alimente trimite un semnal creierului şi linişteşte pofta de mâncare, iar dieta poate fi ţinută fără a suferi de lipsa hranei. Iată topul celor 5 alimente-minune, care te vor ajuta să slăbeşti eficient.
Merele sunt indicate în dietă, pentru că, de exemplu, consumarea un măr cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă îţi va reduce pofta de mâncare. Fibrele şi apa din acest fruct va oferi senzaţia de saţietate, astfel că o persoană va mânca mai puţin la o masă.
Şi fructul de avocado are acelaşi efect. A mânca jumătate de avocado în timpul prânzului ar putea contribui la obţinerea senzaţiei de saţietate pentru restul după-amiezii, potrivit unui studiu recent. Femeile care au consumat avocado s-au simţit cu 22% mai satisfăcute, iar dorinţa de a consuma gustări trei ore mai târziu a fost cu 24% mai mică decât dacă nu ar fi mâncat avocado.
Năutul, lintea, fasolea şi mazărea sunt alimente bogate în proteine, fibre, antioxidanţi, vitaminele B şi fier. Cu cât o persoană consumă mai mult aceste alimente, cu atât apetitul său va fi sub control.
Supa concentrată de carne, consumată înainte de prânz, reduce aportul total de calorii de la masă cu 20 de procente.
Murăturile sau alte alimente fermentate au acizi graşi cu lanţ scurt, cunoscuţi sub numele de SCFA, şi o cercetare recentă a arătat că aceştia contribuie la consolidarea legăturii dintre intestin şi creier. Acizii stimulează producţia de hormoni care traversează bariera hemato-encefalică şi îmbunătăţeste semnalele apetitului. Alimentele fermentate ajută, de asemenea, la digestie.