Alimente care te ajută să rămâi tânără şi frumoasă

.

Sigur ştiai deja că o alimentaţie sănătoasă te ajută să rămâi tânără, frumoasă şi în formă. Să vedem care sunt super-alimentele cu proprietăţi anti-aging şi cum le poţi include mai uşor în dieta ta!
1. Avocado pentru o piele tânără
Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, vitamina E şi potasiu. Te ajută să ai o piele strălucitoare, ţine sub control colesterolul şi previne hipertensiunea arterială.
Cum îl consumi? Dacă nu îţi place ca atare, îl poţi pune în senvişuri sau poţi face guacamole.
2. Fructe de pădure pentru antioxidanţi
Fructele de pădure, în special cele închise la culoare, au mulţi antioxidanţi cu proprietăţi antiaging. Sunt desertul ideal în cura de slăbire fiindcă au calorii puţine şi multe fibre.
3. Peşte pentru grăsimile Omega 3
Peştele este bogat în grăsimi Omega 3, sănătoase pentru inimă, imunitate şi piele.
Cum îl consumi: alege peşte gras (macrou, somon) şi pregăteşte-l aşa încât să stea cât mai puşin pe foc şi la temperaturi cât mai mici.
4. Nuci şi alune crude pentru vitamine
Nucile şi alunele sunt bogate în vitamine şi minerale, dar şi în grăsimi sănătoase. Sunt bune în cura de slăbire fiindcă le poţi lua cu tine oriunde şi ţin bine de foame.
Cum le mănânci: ţine minte ca au multe calorii, deci nu consuma mai mult de un pumn de alune sau nuci pe zi. Sunt sănătoase numai dacă sunt crude. Cele prăjite şi sărate nu au niciun efect benefic, ba din contră.
5. Legume pentru vitamine şi fibre
Legumele sunt ideale dacă vrei să-ţi păstrezi silueta pentru că au calorii puţine şi un volum mare. În plus, fibrele pe care le conţin îţi asigură un tranzit intestinal sănătos.
Cum le mănânci: sunt bune şi crude, şi gătite pentru scurt timp la temperaturi joase.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton