Algele marine, alimentul minune

.

Japonia e una dintre tarile cu cei mai multi oameni trecuti de 100 de ani. Probabil ca au ei secretele lor. O viata mai ordonata sau poluare mai putina.
Dar, daca e sa ne uitam un pic la ei in farfurie, gasim un aliment care in Europa e aproape inexistent: algele marine!

De la celebrul sushi care e invelit intr-o foita de alge presate si pana la supele cu taitei prin care o sa gasesti plutind bucatele de alge, sunt un ingredient foarte prezent. Or, daca ai ocazia sa citesti listele cu plantele care contin diverse vitamine vei avea o surpriza. Aproape ca nu-i vitamina care sa nu se gaseasca si in algele marine!

Alimentul viitorului

Niste savanti mai prevazatori si-au pus problema: cu ce se va hrani umanitatea daca explozia demografica la nivel mondial continua, iar zonele de teren cultivabile se imputineaza in acelasi ritm ca pana acum? Una dintre solutiile economice si sanatoase ar fi exact aceste mini-comori ale marii. Contin proteine, toti animoacizii, si o multime de minerale, intr-o forma foarte usor de asimilat de catre corpul uman.

Avantajul e ca nici nu trebuie sa le cultivi. Ci doar sa le culegi! Cresc singure, hranindu-se din apa marii, iar fotosinteza le asigura autonomie. Pe langa faptul ca ne hranesc, algele marine sunt si alimente-medicament. Toata lumea a auzit de spirulina sau de varec, nu? In plus, aduc aenergie in corp cu atat de putine calorii! Ceea ce le face ideale in dietele de slabit.

Sushi a la Romania

Ok, acum ca te-ai convins, cum le folosesti in propria bucatarie? Simplu: fa un sushi romanesc. Un japonez iti va spune ca nu e sushi cu adevarat, dar ce mai conteaza! Tot ce iti trebuie e orezul, algele (se gasesc deshidratate, la supermatket) si neaparat un sos bun de soia. Daca esti norocoasa gasesti si pliculete speciale de sushi, cu o combinatie dulce-acrisoara de legume murate si sos.

Dupa ce fierbi orezul, preferabil inainte de a se lipi boabele intre ele, amesteca-l cu continutul pliculetului respectiv (si te vei apropia destul de bine de gustul de sushi original). Apoi procedura se aseamana foarte tare cu sarmalutele noastre, atata ca sushi de serveste rece. Nu pune deloc sare in orez, sosul de soia in care inmoi „sarmaluta” e suficient de sarat el insusi. Daca ideea de peste crut nu te atrage poti pune pe de-asupra fasiute de omleta si bucatele patrate de castravete.

Pofta buna, sau cum ar spune ei: itta dakimasu!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton