Studiile specialiştilor au demonstrat că televizorul favorizează sedentarismul, ronţăitul diverselor alimente şi, în consecinţă, creşterea în greutate.
A lua cina în timp ce te uiţi la televizor are urmări asupra digestiei, deoarece, captivată de acţiunea filmului sau de imagini, nu savurezi mâncarea şi rişti să o înghiţi fără să-ţi dai seama. În concluzie, poţi mânca din când în când în faţa televizorului, dar nu sistematic.
Iată ce ar trebui să alegi ca să nu se întâmple un dezastru
Platoul standard – (800 kcal)
Important este să pui pe platou alimente variate. Este recomandat să consumi zaharuri lente (ele potolesc foamea), câteva legume verzi sau o salată, pentru aportul lor în vitamine şi fibre. Adaugă şi proteine, pentru o doză bună de fier, precum şi lacatate, pentru calciu. În fine, un pahar de vin roşu este tocmai bun, deoarece este bogat în antioxidanţi (vinul alb poate perturba somnul).
Platou de slăbit – (450 kcal)
Aţine cură de slăbire nu înseamnă să te înfometezi. Pentru a păcăli foamea în orele de după cină, compune-ţi un platou perfect echilibrat alimentar. La loc de cinste pune proteinele. Acestea favorizează scăderea în greutate fără riscul de a pierde din masa musculară. Evită legumele, mai ales dacă suferi de retenţie de apă. În schimb, ai liber la o porţie de fructe, pentru vitamine. Atenţie la răcoritoarele dulci, pentru că au multe calorii.
* 2 felii de pâine neagră
* 2 felii subţiri de friptură de porc sau vită
* 2 roşii
* 1 ou fiert tare
* un bol de brânză de vaci
* un fruct proaspăt sau un compot de fructe, fără zahăr adăugat
* un pahar de apă minerală
* un ceai de plante fără zahăr.