Ai slăbit? Află cum să menţii greutatea ideală fără diete

.

Odihneşte-te suficient

Mai multe studii serioase au arătat că lipsa de somn merge mână în mână cu îngrăşarea. Totul e legat de hormonii care se secretă atunci când eşti obosită, hormonii care îţi influenţează pofta de mâncare. Ai nevoie de minim 7 ore de somn în fiecare noapte.

Proteinele ajută la digerarea alimentelor

Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi. Dintre toate tipurile de aminoacizi cunoscuţi, doar opt se pot obţine direct din alimentaţie. Este vorba despre aminoacizii esenţiali care se găsesc în lapte, carne, ouă, peşte, brânzeturi, etc.
Restul aminoacizilor sunt consideraţi neesenţiali. Indiferent de vârstă, organismul are nevoie de proteine, mai ales că acestea conţin o serie de enzime care ajută la digerarea alimentelor şi la producerea anticorpilor şi a hormonilor. De asemenea, proteinelor le sunt recunoscute calităţile privind combaterea infecţiilor sau cele referitoare la menţinerea bunei funcţionări a organismului.

Care sunt beneficiile proteinelor în dieta zilnică?

Calităţile lor multiple transformă proteinele în substanţe absolut indispensabile oricărei diete. Aşadar, din alimentaţia ta nu trebuie să lipsească legumele uscate (fasole, linte, mazăre), cerealele (grâu, orez), carnea, lactatele, pastele făinoase.
Necesarul de proteine zilnic pentru o persoană adultă este cuprins între 0,8 şi 1 gram pentru fiecare kilogram din greutatea corpului. Aceasta înseamnă că o persoană de 60 de kilograme va trebui să consume între 48 şi 60 de grame, în timp ce pentru o greutate de 80 de kilograme este necesară o cantitate de proteine cuprinsă între 64 şi 80 de grame pe zi.

Sursa foto: Shutterstock
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton