Cum să ai o menstruație regulată

.

O menstruație regulată este visul oricărei femei, dar sunt multe activități sau obiceiuri alimentare care o dau peste cap. Află ce trebuie să faci, pentru a avea o menstruație regulată.
Media ciclului menstrual este de 28 de zile, dar orice perioadă între 24 și 31 de zile este considerată normală. De multe ori, însă, se întâmplă ca menstruația să întârzie sau să vină mai devreme.

Ce faci dacă menstruația vine mai devreme

Dacă menstruația începe mai devreme, vine de două ori într-o lună ori durează mai mult, poate fi un semn că organismul tău nu produce suficient progestogen pentru a echilibra nivelul de estrogen. De cele mai multe ori, această situație apare din cauza sindromului ovarului polichistic, a perimenopauzei sau a unei infecții. Problemele cu tiroida ori consumul prelungit de antibiotice poate, de asemenea, să îți dea peste cap ciclul mentrual.
În cazul în care suspectezi una din aceste probleme, vizita la medic este obligatorie. Poți încerca, însă, să faci și unele schimbări în stilul de viață, pentru a-ți regla menstruația. Încearcă să elimini grăsimea din organism, prin alimentație și activitate fizică, controlează-ți nivelul de stres, prin meditație sau alte activități care îți fac plăcere, fă yoga. Uleiul de castor este, de asemenea, eficient în astfel de cazuri. Înmoaie o cârpă în ulei de castor cald și ține-o în partea de jos a abdomenului, cu o sticlă cu apă caldă deasupra. Fă această operațiune în fiecare zi, pentru o oră, timp de câteva luni, apoi limitează-te la de două ori pe lună. Fă pauză, însă, în perioada în care ai menstruație. La început, vei observa că menstruația va fi mai dureroasă sau mai abundentă, dar cu timpul, se va regla.

Ce faci dacă menstruația îți întârzie

Dacă menstruația vine prea rar, în cantitate redusă ori nu vine timp de câteva luni, stresul ar putea fi principalul factor. Exercițiile fizice intense scad nivelul de hormoni și împiedică uterul să își contruiască mucoasa care îl căptușește. Stresul în exces înrăutățește această problemă, reducând eficiența hipotalamusului, care trimite semnale către ovare să producă hormoni. Femeile ar putea să nu fie conștiente de factorii „invizibili” care cresc nivelul de stres, precum alimentele care produc alergii, toxinele, ori un dezechilibru al nivelului de zahăr din sânge.
O alimentație săracă în nutrienți duce, de asemenea, la o menstruație neregulată.
Dacă ai trecut de 30 de ani și observi că menstruația este dată peste cap, ar trebui să îți testezi nivelul de hormoni din organism, potrivit deliciousliving.com, deoarece te-ai putea confrunta cu o menopauză timpurie.
Poți încerca și unele metode naturale, care sunt eficiente în reglarea menstruației. Încearcă să ai o alimentație bogată în nutrienți, dormi între 7 și 12 ore pe noapte și fă genoflexiuni sau fandări în timpul menstruației. Aceste exerciții fizice reduc tensiunea din zona abdomenului, reglează circulația în regiunea pelviană și întăresc organele reproducătoare.

Ultima modificare decembrie 7, 2021 3:12 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale