Acupunctura îți ia durerea cu… acul

.

Dacă nu ai încercat niciodată acupunctura, nu e timpul pierdut. Nu este un procedeu atât de neplăcut pe cât poate ți s-ar părea, este benefică în numeroase afecțiuni, iar contraindicațiile sunt aproape inexistente.
Dr. Alice Popescu, medic primar medicină de familie, cu competență în acupunctură și apifitoterapie, a studiat doi ani această disciplină în China. Ne-a explicat că, pe lângă efectul terapeutic, acupunctura favorizează și relaxarea. Poate te întrebi cum te-ai putea destinde cu ace înfipte în tine, dar vei simți doar un ușor disconfort la introducerea lor, după care te vei relaxa, stare care rămâne și după terminarea ședinței.
Video: Cum vindecă acupunctura

Indicații
► reumatism;
► spondiloză cervicală;
► sciatică;
► arterite;
► tulburări de ciclu menstrual;
► afecțiuni ale prostatei, impotență;
► tulburări endocrine ușoare;
► nevroze, atacuri de panică, insomnii, depresii ușoare;
► colon iritabil, colecistite (se poate evita operația, dacă se respectă și un regim alimentar);
► diabet;
► boli neurologice (ex. ameliorează simptomele în Parkinson);
► hipertensiune, hipotensiune;
► migrene. În unele afecțiuni, se continuă și tratamentul alopat, care se completează prin acupunctură. În ceea ce privește durerile reumatice, persoanele cu intoleranță la aspirină sau la antinevralgice pot trata durerile supărătoare doar pe această cale.

Poate ajuta la naștere

Contraindicații nu există, dar nu se fac ședințe de acupunctură în prima săptămână de după un accident vascular sau după o operație. În sarcină, trebuie evitate anumite puncte care pot provoca menstruația și contracțiile. Există și puncte specifice care pot ajuta femeia să nască mai ușor și puncte care pot stimula întoarcerea fătului în poziția corectă pentru naștere.

PROBLEME DIAGNOSTICATE DIN TIMP

Mulți vin la acupunctură pentru că e la modă. Nu este rău, pentru că problemele apar întâi în plan energetic și abia peste câțiva ani se manifestă ca boală. Cei care fac acupunctură când încă sunt sănătoși le pot preveni. Pentru a pune un diagnostic, medicina chineză operează cu alte criterii decât cea europeană. Pe primul plan sunt simptomele, când au apărut, în ce condiții se agravează sau se ameliorează. Se ia și pulsul, care spune multe despre starea pacientului, și se examinează limba.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton