A fost deschis primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copiii de peste 12 ani

.
România a început astăzi, 2 iunie 2021, vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Primul centru de vaccinare se află în București. 

După ce vaccinarea cu serul Pfizer pentru copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani a fost aprobată pe 28 mai de Agenția Europeană a Medicamentului, în București s-a deschis primul centrul de vaccinare împotriva COVID-19 dedicat acestora. Cele două puncte de imunizare se află în parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei și vor fi disponibile în intervalul orar 08:00 – 20:00.

„Încă de la primele ore am semnale că sunt copii care s-au programat și s-au vaccinat. Ne dorim să creștem numărul de persoane care vor să se vaccineze. Diferența va fi făcută de acum încolo de modul în care se implică autoritățile locale”, a declarat Valeriu Gheorghiță, medicul militar care a vaccinat prima fată aflată pe lista de așteptare, potrivit Libertatea.ro.

Citeşte şi: Actrița Michaela Prosan este însărcinată cu primul ei copil

Citeşte şi: Bianca Drăgușanu, probleme cu fiica la grădiniță. „A stat vânătă 7 zile”

Citeşte şi: Dana Rogoz și soțul ei, regizorul Radu Dragomir, au aniversat 17 ani de relație

Citeşte şi: De unde a pornit conflictul dintre Oana Zăvoranu și mama ei, Mărioara Zăvoranu

„În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19”

Pentru a primi vaccinul, copiii pot fi înscriși în platforma online, de pe contul părinților. Aceștia trebuie să vină însoțiți de către tutorele legal sau unul dintre părinți. Schema de vaccinare este aceeași ca și în cazul adulților care primesc serul de la Pfizer. Formular de exprimare a acordului informat pentru minori îl puteți descărca de la: http://bit.ly/formular-minori.

„Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui tip de vaccin și la grupa 12-15 ani, venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiunic are îi predispun la un risc crescut de forme grave de îmbolnăvire, și aici mă refer la afecțiunile neuropsihiatrice, sindromul down, instituționalizați, de asemenea copiii care sunt în evidență cu boli cardio vasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

„Datele care reies din studiile efectuate (asupra vaccinului Comirnaty de la Pfizer – n.r.) arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, arată Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursă foto: Shutterstock

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton