7 mituri despre slăbit, demontate

.

Știm cât de tentant sună dietele care îți promit că vei slăbi miraculos, după câteva zile, dar multe îți pun în pericol sănătatea. Îți prezentăm 8 mituri despre slăbit, care au fost demontate.
Mit: prea multe paste te îngrașă! Carbohidrații nu te îngrașă, ci caloriile pe care le mănânci în plus sunt de vină pentru asta. De exemplu, sosurile și condimentele pe care le adaugi în mâncare poartă o mare parte din vină pentru faptul că tu nu mai încapi în blugii de toamna trecută. Cantitatea pe care o consumi este la fel de importantă. Dacă mănânci cu moderație, nu te vei îngrășa!

Mit: dieta este cel mai rapid mod de a slăbi

Orice dietă funcționează la început, indiferent dacă este pe bază de lichide, smoothie-uri ori salate. În momentul în care te vei întoarce la vechile obiceiuri culinare, vei pune înapoi kilogramele pe care le-ai pierdut în timpul dietei. Cel mai bine este să adopți un regim sănătos de viață și să te ții de el.

Mit: laptele te ajută să slăbești

Sunt multe păreri potrivit cărora calciul ajută organismul să elimine grăsimile mai eficient și duce la pierderea kilogramelor. Teoria nu a fost, însă, demonstrată științific. Un studiu din 2000 a arătat că persoanele care au consumat produse lactate au slabit mai repede decât cei care nu inclus așa ceva în dieta lor, dar nu există o explicație pentru această situație.

Mit: nu mânca după ora 18:00

Unii specialiști în slăbit susțin că organismul nostru arde mai multe calorii dimineața, iar când mănânci seara, alimentele nu se digeră și se transformă în grăsime. Un cercetător de la Spitalul Miriam din Providence susține, însă, că metabolismul arde caloriile în același mod și dimineața și seara, potrivit lifehack.org.  Este adevărat că faci mai multă mișcare dimineața decât seara și asta te ajută să consumi mai repede ce ai mâncat.

Mit: nu amesteca proteine și carbohidrați

Mitul a luat naștere din cauza enzimelor pe care le folosește organismul pentru a digera alimentele. Aparent, trebuie să mănânci alimente care sunt digerate cu ajutorul aceleiași enzime. Cercetătorii susțin, însă, că organismul nostru poate digera o varietate de alimente în același timp.

Mit: alimentele dietetice te ajută să slăbești

Nu te lăsa păcălită de etichetele care îți spun că un produs este dietetic și sărac în calorii. Studii recente au arătat că atunci când grăsimea este înlocuită cu îndulcitori artificiali, săraci în calorii, produsul obținut este multa mai periculos pentru sănătate decât grăsimea eliminată.

Mit: Poți mânca ce vrei, câtă vreme faci exerciții

Multe persoane nu pot mânca alimentele care sunt recomandate în dietă, așa că aleg să facă exerciții fizice în loc. Nu este, însă, de ajuns să faci sport, trebuie să îți schimbi stilul de viață. Combină mișcarea cu alimente sănătoase și vei vedea rezultate.
 
 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale