6 secrete pentru o digestie mai bună

.

Dacă mănânci prea mult, prea gras sau prea dulce stomacul îţi poate face surprize neplăcute.
Află care sunt secretele unei digestii bune, ca să uiţi de balonări, greţuri sau dureri de stomac.
Există o serie de alimente care declanşează frecvent problemele digestive. Acestea sunt: varza, ceapa, usturoiul, zahărul, pâinea proaspătă, fasolea, prunele, dulciurile şi mâncărurile grase. Acum ai însă la îndemână cele mai bune metode ca să scapi de probleme.

1. Condimentează mâncarea corect

Unele alimente bogate în fibre pot produce balonări, însă nu e cazul să renunţi la ele. Mai degrabă foloseşte la gătit condimente pre-cum anasonul, cimbrul, ghimbirul, rozmarinul, şofranul sau chimenul. Acestea înlesnesc digestia dar previn şi folosirea  sării în exces.

2. Mănâncă încet

Dacă te grăbeşti, înghiţi mult aer care se adună în intestin, iar mâncarea ajunge în stomac nemestecată. Secretul este să mănânci încet şi să mesteci foarte bine. Astfel, stomacul are timp să producă suficienţi acizi şi să digere bine mâncarea.

3. Bea mult, dar corect

Lichidele ajută digestia, însă este esenţial să nu fie consumate în timpul mesei, pentru că diluează acidul gastric. Aşadar, consumă cât mai multă apă, ceaiuri şi sucuri de fructe şi legume preparate de tine în casă, însă doar între mese.

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale