6 alimente la care să renunți în 2017

.
Un nou an aduce cu el și un nou început în viața ta. Cu toții ne dorim o schimbare în bine, care să ne ajute modul de viață și mai ales stilul alimentației haotice. Ți-am pregătit o listă cu alimentele pe care trebuie să le elimini din rutina ta zilnică, alimentară.

produse eliminate din alimentatia 2017 zaharul

1. Zahărul

Zahărul este toxic și ne dă dependență. Nu are niciun fel de valoare sau beneficiu nutrițional, ci doar ne îngreunează caloric corpul. Astfel, zahărul îți poate pune sănătatea în pericol, ducând la diferite boli grave cum ar fi diabetul și bolile de inimă.

carnea rosie produse eliminate din alimentatie 2017

2. Carnea roșie

Carnea roșie este un alt dușman al organismului uman. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea procesată ca fiind una cancerigenă. Ea poate cauza probleme ca boli cronice, cardiovasculare și cancerul. De asemenea, carnea roșie degradează și mediul înconjurator. Știai că pentru un hamburger se folosesc atâția litri de apă cât ai face duș pe 3 luni?

produse dietetice  alimente interzise 2017

3. Gustările dietetice

Produsele dietetice includ toate acele alimente din supermarket pe ale căror etichete vei găsi cuvinte ca ”light”, ”zero”, ”100 calories”, ”fat free”, ”sugar free”. Mare parte din aceste alimente sunt umplute cu chimicale, îndulcitori artificiali, sodiu, grăsimi, zaharuri și conservanți, tocmai pentru a simula un gust divin care să te facă să devii dependent de produs.

carbohidrati paste alimente interzise in 2017

4. Carbohidrații

Feriți-vă de carbohidrați pe cât posibil. Pe lângă faptul că vin la pachet cu uriașe cantități de zahăr, ambele îngrașă. Așa că ai grijă să-ți limitezi porțile și diminuează-le cât mai mult.

smoothie sucuri si bauturi dulci alimente interzise in 2017

5. Băuturile dulci

Pe lângă sucurile din comerț care aparent se dau a fi naturale, fără coloranți și conservanți, mai există și o altă categorie de băuturi dăunătoare. Este vorba de sucurile naturale, din fructe stoarse acasă și smoothie-urile. Chiar și acestea conțin mult zahăr și fructoză de care trebuie să te ferești.

chipsuri si produse procesate alimente eliminate in 2017

6. Mâncarea procesată

Cu cât produsul este mai procesat, cu atât acesta este mai slab în proteine și alte valori nutriționale. Evitați prăjiturelele din comerț, torturile, plăcintele, chipsurile și bomboanele.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ce să mănânci primăvara ca să revii rapid în formă

Citește și: De ce apare celulita. Cauze și tratamente

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton