Adina Alberts, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a oferit cinci exemple de prăjituri care nu îngrașă. Ce ingrediente trebuie să conțină aceste deserturi, descoperă în rândurile de mai jos!
Adina Alberts (56 de ani) susține că există cinci deserturi pe care le putem mânca fără teama că vom acumula kilograme în plus. Toate aceste prăjituri au în comun conținutul scăzut de zahăr rafinat din compoziția lor.
Înghețată
„Nu are foarte multe calorii.”
Adina Alberts și-a început lista cu desertul verii, înghețata.
„Vorbim mai ales de sorbet, care e obținut din suc de fructe înghețat, cu adaosuri de diverse arome. Acest tip de desert nu are foarte multe calorii. În plus, acum există și înghețată fără zahăr. Această înghețată utilizează Stevie sau alți îndulcitori naturali“, explică Adina Alberts, pe Instagram.
„Panna cotta este un amestec de diferite arome în care se dizolvă pectină. Pectina este acea substanță care coagulează sucul respectiv sau crema respectivă. În acest fel avem consistență, dar nu avem calorii multe. Dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural, cum ar fi Stevia, atunci vorbim despre un desert senzațional”, susține medicul.
„Putem să-i punem niște dulceață fără zahăr deasupra.”
Lista continuă cu Cheesecake-ul, un desert care are la baza sa crema de brânză.
„Cheesecake-ul este obținut din lapte, respecitv din brânză de vaci. Dacă renunțăm la acea bază de biscuiți și lăsăm ca baza să fie doar rezultatul faptului că am copt cum trebuie Cheesecake-ul, obținem din nou o prăjitură senzațională. Putem să-i punem niște dulceață fără zahăr deasupra sau un sos de fructe pe care îl facem fără zahăr. Un desert minunat”, a mai Adina Alberts, în mediul online.
„Orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele are un indice glicemic redus.”
Continuăm cu Mousse-urile, care includ în compoziția lor albușuri de ou, un ingredient slab caloric. Combinat cu un îndulcitor natural, miere, Stevie sau curmale, Adina Alberts este de părere că acest desert nu are cum să dea cântarul peste cap.
„Mousse-urile nu au calorii multe pentru că este utilizat albușul de ou pentru a se produce acel mousse. Avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri pe care să le alegeți, cu condiția să nu conțină mult zahăr. Orice prăjitură care folosește curmalele ca îndulcitor reprezintă o prăjitură care nu are multe calorii. Așadar, orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele are un indice glicemic redus. Astfel, în momentul în care le mâncăm, nu avem niciun vârf glicemic”, a mai spus Adina Alberts, pe rețelele sociale.
Nu în ultimul rând, medicul estetician a amintit orezul cu lapte, un desert consistent, care nu necesită cantități generoase de îndulcitori.
„Aș mai menționa orezul cu lapte. Există orezul acela cu bobul lung. Acela este de preferat. Se fierbe în lapte și se aromatizează cu tot ceea ce ne dorim. Putem să punem niște stafide, putem să punem nuci, și se îndulcește cu îndulcitor natural. Sănătatea ta, prioritatea mea! Numai bine!”, a încheiat Adina Alberts.