5 obiceiuri care fac burtă

.
Degeaba transpiri la sală, dacă nu renunți și la obiceiurile nesănătoase. Află ce greșeli fac burtă.

Somnul nu este necesar doar pentru sănătatea ta psihică, ci și pentru siluetă. Un adult are nevoie de aproximativ 8 ore de somn pe noapte, iar când nu respecți acest program, nivelul de cortizol crește și îți dă poftă de zahăr.

Bei frecvent sucuri carbogazoase

Sucurile carbogazoase, chiar și cele dietetice, sunt dușmanii taliei tale. Potrivit cercetătorilor, atunci când bei regulat sucuri acidulate, burta ta crește de cinci ori mai repede decât dacă nu ai bea deloc. Nivelul ridicat de zahăr din aceste băuturi îți dau senzația de foame și ajungi să mănânci mai mult decât ar trebui în timpul meselor.

Mănânci la ore târzii din noapte

Este adevărat că organismul tău arde calorii și în timpul somnului, însă nu va fi la fel de eficient, dacă te culci cu burta plină. Pe lângă faptul că acest obicei te îngrașă, de câte ori adormi după ce ai mâncat, crești riscul de a suferi de reflux gastric și indigestie. Este indicat să nu adormi după cel puțin trei ore de la cină.

Mănânci alimente cu un conținut redus de grăsimi

Grăsimile monosaturate nu sunt deloc rele pentru tine. Alimentele precum avocado, uleiul de măsline, semințele te vor ajuta să elimini kilogramele de pe burtă. Când ai, însă, o dietă săracă în grăsimi, riști să te trezești cu o talie departe de ce ți-ai dori.

Nu mănânci destule proteine

Proteinele sunt la fel de importante pentru siluetă, pentru că te ajută să menții nivelul de zahăr în limite normale. În plus, controlează hormonii care cresc senzația de foame. Include, deci, în alimentație carnea de curcan, de pui, brânza, somonul și ouăle.

Sursa foto: thinkstockphotos.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton