5 motive pentru care să mănânci ouă

.
Mitul că ouăle sunt periculoase pentru noi  se pare că a fost demontat de nutriționiști. Conform acestora, ouăle au proteine, conțin colesterol, atât rău, cât și... bun, și previn apairiția bolilor de ochi.

Iată 5 motive pentru care ar trebui să consumi ouă mai des

Nu sunt periculoase

Este adevărat că ouăle conțin colesterol și mulți dintre noi seferesc să le consume tocmai din această cauză. Totuși, nu ar trebui să le ocolim, pentru că organismul nostru are nevoie de colesterol, chiar dacă este LDL. Acesta este ”un produs” necesar pentru diverse funcții ale organismului. Astfel, menții un echilibru în corp. În plus, cantitatea de LDL conținută de ouă nu ne pune sănătatea în pericol, susțin nutriționiștii.

Conțin colesterol bun

Atunci când consumi în mod regulat ouă, îi furnizezi organismului și o cantitate necesară din lipoproteina HDL, cunoscută sub numele de colesterolul bun. Datorită acestuia ești mai bine protejată în fața bolilor cardiovasculare.

Citește și: Slăbește în 2 zile cu dieta astronautului

Asigură un nutrient esențial

Este vorba despre colină, un component important al complexului de vitamine B, care ajută la construirea membranelor celulare și alte molecule esențiale funcționării creierului. Aproximativ 90 la sută din populația Americii, spre exemplu, este deficitară la acest capitol, susține un studiu.

Conțin foarte multe vitamine și minerale

Oul este un aliment care asigură un complex larg de vitamine și minerale. Este vorba despre vitamina A: 6% , folați, 5% , vitamina B5: 7%, B12: 9%, vitamina B2: 15%, fosfor 9%, seleniu: 22% , 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase.

Citește și: Dieta cu ouă fierte: slăbești 10 kilograme într-o săptămână

Ajută la menținerea sănătății oculare

Pe măsură ce îmbătrânim, și calitatea vederii noastre scade. Ei bine, oul poate încetini acest proces degenerativ, datorită luteinei și a zeaxantinei. Sunt doi antioxidanți puternici care ajută la prevenirea bolilor precum cataracta sau degenerarea maculară.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton