5 moduri pentru a combate oboseala în menopauză

.
Menopauza vine uneori cu stări fizice și emoționale dificile, greu de gestionat și de aceea e important să știi cum te poți ajuta singura pentru a trece cât mai ușor peste oboseala tipică acestei etape.
  1. Alocă timp pentru exerciţiile fizice

Un program strict care include exerciţiile fizice chiar şi în perioadele de epuizare, are rezultate excelente pentru înlăturarea oboselii. o statistică efectuată în urmă cu doi ani pe femei aflate în post-menopauză a scos la iveală că exerciţiile fizice moderat spre intense ajută la creşterea nivelului de energie din organism. Optează așadar pentru o scurtă plimbare sau pentru o oră de yoga. Cel mai important este să reuşești să identifici o activitate care îți face plăcere şi să o efectuezi în mod constant.

  1. Fii consecventă cu orele de somn

Străduiește-te să mergi la culcare şi să te trezești la aceeaşi oră în fiecare zi, chiar şi la sfârşit de săptămână, pentru ca organismul să se poată obişnui cu un anumit program. În plus, stimulentele precum cofeină sau alcoolul ar trebui să lipsească cu desăvârşire din obiceiurile femeilor, la menopauză.

  1. Învață să meditezi 

Stresul diminuează starea de energie şi îți poate aduce nopţi agitate. Meditaţia ajută la înlăturarea stresului şi la echilibrarea interioară la menopauză. Alege un loc liniştit şi închide ochii, și încearcă să nu te mai gândești la nimic. Eliberează-ți mintea, elimină gândurile negative pe cât posibil şi adoptă o atitudine pozitivă.

4. Lasă temperatura din cameră uşor scăzută

Ultimul lucru de care ai nevoie în camera unde dormi este o temperatură crescută, care să accentueze bufeurile şi stările de irascibilitate. Păstrează deci o temperatură uşor scăzută în dormitor, de aproximativ 18-19 grade, pentru a nu accentua senzaţiile fizice neplăcute cauzate de menopauză.

  1. Alege cu grijă ora pentru cină

O cină târzie îți dă imediat senzaţia de saţietate şi te poate împiedica să te odihnești bine. În plus, mesele grele pot duce la apariţia refluxului gastro-esofagian. Optează în schimb pentru mese uşoare, luate cu câteva ore înainte de odihna nocturnă.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton