5 beneficii ale masajului corporal

.
Masajul corporal este o tehnică de relaxare și de detensionare care te ajută să reduci stresul și anxietatea. Iată punctual 5 beneficii ale masajului corporal.

„Statul pe scaun la birou, munca în picioare, condusul pe perioade lungi – astfel de activități cotidiene crează tensiune la nivelul mușchilor, care odată devenită cronică are efecte secundare atât la nivelul corpului, cât și a minții. Aici intră în ecuație masajul corporal, care poate ajuta corpul să-și regăsească starea de echilibru“, explică Bogdan Begligiu, terapeut la Centrul Holistic Tummo Reiki.

Citește și: 4 masaje pentru un stil de viață sănătos.

 

Masajul corporal reduce anxietatea

În 2004, un psiholog de la Universtatea Wisconsin–Stout a publicat o meta-analiză prin care a concluzionat că persoanele care primesc masaj au un nivel mai scăzut de anxietate, decât cele care nu recurg la un astfel de tratament. O explicație ar fi că masajul scade nivelul de cortizol din corp, hormonul care declanșează stresul.

 

Masajul corporal ameliorează durerile de spate

Studiile indică faptul că masajul întrerupe circuitul durerii, care circulă prin fibre nervoase de diametru mic, în timp ce masajul stimulează fibrele nervoase cu diametru mare. Iar răspunsul celor din urmă ajunge mai repede la creier decât al celor mici, de aceea senzația plăcută a masajul depăsește senzația durerii.

 

Masajul corporal alină durerile de cap

„Există anumite puncte cheie în zona gâtului și umerilor care odată apăsate reduc durerea. În shiatshu, o tehnică de masaj în care practicantul stimulează punctele de presopunctură ale pacientului pentru a calma durerea şi stresul, aceste puncte sunt folosite frecvent“, completează specialistul.

 

Masajul corporal rezolvă problemele cu somnul

Lipsa somnului are efecte asupra întregii biochimii a corpului, făcându-l mai vulnerabil la inflamații, imunitate scăzută și sensitivitate la durere. Masajul poate ajuta în echilibrarea somnului, mai ales pentru pacienții cu dureri cronice. Masajul stimulează sistemul nervos parasimpatic, responsabil de stresul mental și fizic, astfel că somnul poate deveni mult mai odihnitor după o ședință de masaj.

 

Masajul corporal reduce simptomele depresiei

Poate părea greu de crezut că o tehnică de manipulare a corpului poate avea efecte asupra creierului. Masajul crește nivelul de serotonină, hormonul fericirii. Masajul încurajează creierul să secrete și dopamină și oxitocină, hormoni care generează sentimentele de bucurie și o stare de bine.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton