Unele alimente sunt atât de sănătoase şi nu îngraşă deloc, astfel încât le poţi consuma în cantităţi mari, fără să-ţi faci griji pentru siluetă. Vezi care sunt cele 5 alimente de top pe care le poţi consuma când şi cât vrei.VarzaEste o legumă cu foarte puţine calorii, în jur de 25 de calorii/100 g, dar foarte bogată în vitamine, în special în vitaminele A, C, E, K şi în fibre, elemente care asigură sănătatea celulelor.Conţine de asemenea grupul de vitamine B, de la B1 la B6 şi PP, dar şi multe elemente minerale, dintre care potasiu şi calciu aproape în aceeaşi măsură ca laptele.Conţinutul de vitamina C în frunzele periferice, mai închise la culoare, este de două ori mai mare decât în cele interioare.Varza se recomandă în combaterea obezităţii, dar şi în alimentaţia bolnavilor cu afecţiuni degenerative, ca ateroscleroză şi diabet.Este remineralizantă, mai ales atunci când se consumă proaspătă, tocată mărunt, sub formă de salate. În combinaţie cu carnea poate provoca tulburări digestive.Afine şi alte fructe de pădureAfinele au o extraordinară putere antioxidantă. Afinele, murele, dar şi zmeura şi fragii sunt bogate în flavonoizi, substanţe antioxidante care combat formarea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea precoce a celulelor.Specialiştii recomandă chiar consumarea unei ceşti şi jumătate de afine pe zi pentru a preveni numeroase afecţiuni, printre care ateroscleroza, diabetul şi hipertensiunea.- O sugestie pentru a le alege mai bine? S-a demonstrat că, cu cât culoarea fructului este mai intensă, cu atât mai mare este conţinutul acestuia în flavonoizi.Cătina, măceșele și zmeura au un conținut ridicat în vitamina C, activând natural imunitatea organismului.Extractul din mlădițe de mur este de ajutor în problemele vârstnicilor (artroză, osteoporoză, decalcifiere, dureri osoase și articulare, ateroscleroză), dar și în probleme feminine (fibromul uterin, mastoza fibrochistică și tulburările de ciclu menstrual).Extractul din mlădițe de măceș are acțiune antiinflamatoare și antialergică. Este vitaminizant și, totodată, un remediu în problemele aparatului respirator.Zmeurul este o plantă care nu ar trebui să lipsească femeilor. Extractul din mlădițe de zmeur reglează secreția hormonală ovariană, este eficient în fibrom uterin, chist ovarian, reglează ciclul menstrual și previne sindromul premenstrual.Iarna, când fructele acestea nu se mai găsesc, le poţi consuma congelate sau sub formă de sucuri naturale 100%, fără zahăr, care menţin inalterat conţinutul de flavonoizi.Citeşte mai departe şi vezi şi alte alimente din care poţi să mănânci până te saturi, fără să te temi pentru siluetă, pe pagina următoare! MigdaleMigdalele sunt foarte bune pentru că au un nivel ridicat de proteine, fier, calciu, potasiu şi, mai ales, vitamina E, care au proprietăţi antioxidante în măsură să protejeze celulele de radicalii liberi şi să prevină apariţia ridurilor.Doza zilnică recomandată de vitamina E este de 10 mg, pe care o poţi asimila din 50 g de migdale.Orez sălbaticOrezul sălbatic este un adevărat miracol pentru organismul uman şi ajută şi la slăbit, dacă ştii cum să-l consumi.Orezul sălbatic nu conţine gluten, sodiu, sau grăsimi şi are mult mai puţine calorii decât orezul alb, cu bob rotund, orezul jasmine sau orezul brun.Orezul sălbatic este o sursă bogată de proteine, poate fi consumat şi de diabetici, deoarece nu este rafinat, este foarte bogat în antioxidanţi (conţine de 30 de ori mai multe substanţe care elimină radicalii liberi decât orezul alb). Orezul sălbatic conţine o cantitate mare de fibre şi minerale esenţiale, Cuma r fi fosfor, zinc, acid folic sau seleniu.Sursa foto: Shutterstock