Migdalele sunt foarte bune pentru că au un nivel ridicat de proteine, fier, calciu, potasiu şi, mai ales, vitamina E, care au proprietăţi antioxidante în măsură să protejeze celulele de radicalii liberi şi să prevină apariţia ridurilor.
Doza zilnică recomandată de vitamina E este de 10 mg, pe care o poţi asimila din 50 g de migdale.
Orez sălbatic
Orezul sălbatic este un adevărat miracol pentru organismul uman şi ajută şi la slăbit, dacă ştii cum să-l consumi.
Orezul sălbatic nu conţine gluten, sodiu, sau grăsimi şi are mult mai puţine calorii decât orezul alb, cu bob rotund, orezul jasmine sau orezul brun.
Orezul sălbatic este o sursă bogată de proteine, poate fi consumat şi de diabetici, deoarece nu este rafinat, este foarte bogat în antioxidanţi (conţine de 30 de ori mai multe substanţe care elimină radicalii liberi decât orezul alb). Orezul sălbatic conţine o cantitate mare de fibre şi minerale esenţiale, Cuma r fi fosfor, zinc, acid folic sau seleniu.
Sursa foto: Shutterstock