Citim mereu despre alimente care sunt sănătoase, bune pentru anumite afecţiuni, sau pline de antioxidanţi. Există, însă şi alimente care îţi distrug sistemul imunitar. Vezi care sunt şi învaţă cum să le eviţi. Zahăr şi produse dulciNu degeaba este mereu pe listele negre ale nutriţioniştilor. Zahărul nu aduce niciun avantaj sau nutrient organismului, dar produce carii, afectează creierul şi creşte glicemia.Studii recente arată că un nivel crescut al zahărului din sânge reduce capacitatea organismului de a se apăra de infecţii.Medicii recomandă să evitaţi zahărul şi dulciurile în sezonul răcelilor şi gripelor, pentru a vă îmbunătăţi sistemul imunitar.Cereale şi pâine albăCerealele de pe piaţă conţin, majoritatea mult zahăr şi sare, care atacă sistemul imunitar, în loc să-l consolideze.Dacă vrei să mănânci sănătos, încearcă o banană cu câţiva fulgi simpli de ovăz, amaranth, sau quinoa şi lapte de migdale sau cocos.Alimentele graseGrăsimile nu sunt bune nici pentru siluetă, dar nici pentru imunitate.O dietă bogată în grăsimi, mai ales din cele saturate şi trans reduce capacitatea organismului de a se apăra de infecţii.În plus, studii recente au arătat că dietele bogate în grăsimi înfluenţează apariţia unor tipuri de cancer, deşi nu aceasta este cauza apariţiei lor. AlcoolÎn ciuda credinţei din popor, cum că un pahar înainte de culcare te fereşte de răceală şi gripă, băuturile alcoolice scad rezistenţa la boli în plin sezon de răceală şi gripă.Deşi un pahar de vin roşu din când în când are avantaje pentru organism, specialiştii recomandă evitarea consumului de alcool toamna şi primăvara.Brânzeturi şi lactateEvitaţi produsele de tipul iaurtului cu fructe, care sunt pline de zahăr, dar şi a brânzeturilor şi laptelui, care cresc rata de dezvoltare a microorganismelor care atacă plămânii.Cu alte cuvinte, produsele lactate ajută bolile să atace plămânii şi căile respiratorii superioare.Sursa foto femeie răcită: Shutterstock