Diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unora care ţin de stilul de viaţă, de aceea vă prezentăm câteva metode eficiente de luptă împotriva acestei boli. Iată 5 alimente benefice pentru prevenirea diabetului.
Specialiştii arată că includerea nucilor şi alunelor în dieta zilnică reduce riscul de diabet cu până la 21%. O mână de nuci, migdale şi caju pe zi face minuni, furnizând grăsimi sănătoase esenţiale şi potolind senzaţia de foame.
Studiile recente au demonstrat că diabeticii suferă de carenţă de vitamina C. Aşa se face că pentru o gustare, citricele bogate în antioxidanţi ar fi o idee foarte bună. Grepfrutul, portocalele sau lămâile au proprietăţi asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet.
Ouăle sunt şi ele alimente benefice pentru prevenirea diabetului, deoarece conţin cele mai bune proteine. Albuşurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate în proteine slabe şi sărace în carbohidraţi.
Cercetătorii afirmă că peştele sporeşte sensibilitatea la insulină din cauza conţinutului de acizi graşi omega 3. Sursă excelentă de proteine slabe, peştele reduce concentraţia de glucoză din sânge şi, astfel, riscul de diabet.
O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet. Spanacul, napii, varza albă, broccoli, lăptucile, toate aceste legume sunt sărace în calorii şi carbohidraţi, iar o porţie de legume verzi reduce riscul diabetulului cu până la 14%.
(Sursa foto: Northfoto, Hepta)