Crenvurștii sunt cei care au fost analizați recent de Asociația Pro Consumatori. Specialiștii APC au achiziționat 43 de tipuri de produs din hipermarketuri și supermarketuri și iată tot ce s-a descoperit în urma studiului.
Carnea folosită în crenvuștii analizați
La fabricarea crenvurștilor, în funcție de specie, carnea folosită se regăsește în proporții diferite:
- Pieptul de pui între 23% și 80%;
- Carnea de pui între 13% și 88%;
- Carnea de porc între 17% și 93%;
- Carnea de vită între 8% și 79%;
- Carnea de curcan intre 4% si 96%;
- Pieptul de curcan: 53%;
- Carnea separată mecanic între 50% și 79%.
La 7% din produsele analizate nu apare menționată în lista ingredientelor cantitatea de carne din rețeta folosită la fabricarea crenvurștilor.
Vezi pe Libertatea pentru femei Top 10 mărci de crenvurști după conţinutul de carne.
Ultima modificare ianuarie 17, 2017 12:46 pm