Dietă: 3 supe delicioase, cu efect garantat

.

Mănâncă în fiecare zi o delicioasă supă de legume.
 

PIERZI 2 kg în 3 zile

Am ţinut această dietă într-un weekend. Mi-o recomandase o prietenă care într-o săptămână a slăbit 5 kg! Am rămas surprinsă, dar, încercând-o „pe propria piele”, am descoperit că are efectul pe care l-am aşteptat. La început de săptămână, cântăream cu 2 kg mai puţin şi mă simţeam mult mai bine în hainele mele.
Supele pentru această dietă se prepară din legume proaspete, astfel încât sunt săţioase şi bogate în vitamine şi minerale. Reţetele conţin cantitatea care trebuie consumată într-o zi. Desigur, trebuie să împarţi această cantitate în mai multe porţii, pe care să le consumi de-a lungul zilei. În afară de supă mai pot fi consumate şi alte alimente.

La micul dejun: 250 g fructe proaspete (grepfrut, fructe de pădure, piersici, mere, mango). Bogate în enzime, vitamine şi minerale, acestea activează procesul de detoxifiere a organismului.

La prânz sau seara: poţi mânca 200 g cartofi fierţi în coajă cu o linguriţă de unt şi verdeaţă proaspătă.

Înainte de culcare: e bine să mă-nânci un iaurt natural degresat, care conţine proteine ce îşi vor face efectul peste noapte.
Supă în stil italian
Ai nevoie de:
► o ceapă,
► o rădăcină de pătrunjel,
► un ardei gras roşu şi unul galben,
► 2-3 ţeline,
► 1 kg de roşii,
► 2 linguri ulei de măsline,
► oregano,
► frunze de pătrunjel.

Curăţă legumele şi taie-le mărunt. Îndepărtează seminţele de la ardei şi de la roşii. Căleşte legumele într-o oală, în uleiul încins. Adaugă 2 litri de apă şi lasă să fiarbă 10-15 minute. Cu puţin înainte de a fi gata, adaugă frunzele de pătrunjel şi condimentează după gust. Deasupra poţi presăra 30 g parmezan.

Supă iute, aromată

Ai nevoie de:
► o ceapă, n  un morcov mare,
► un dovlecel, n 120 g cartofi,
► 4 căţei de usturoi,
► 2 roşii,
► jumătate de legătură de busuioc,
► 200 g fasole albă (din conservă),
► o lingură de ulei de măsline,
► 2 foi de dafin n piper.
Legumele se curăţă şi se taie mărunt. Cu excepţia busuiocului, a foilor de dafin şi al boabelor de fasole, toate ingredientele se călesc în uleiul încins şi se amestecă continuu. Se adaugă foile de dafin şi 2 l de apă. Se fierbe acoperit 10 minute, apoi se adaugă şi busuiocul şi fasolea. Se mai lasă 5 minute la foc mic şi se condimentează.

Supă toscană

Ai nevoie de:
► o ceapă, un ardei iute roşu,
► doi căţei de usturoi,
► 300 g varză,
► un praz,
► 2 ţeline,
► 2 linguri de ulei de măsline,
► rozmarin, cimbru, pătrunjel
► 200 g fasole albă boabe (din conservă)
Legumele se spală, se curăţă şi se taie mărunt, inclusiv varza. Se călesc toate în uleiul încins. Se adaugă rozmarinul şi cimbrul, apoi 2 litri de apă fierbinte. Se fierbe acoperit 10 minute. Se adaugă fasolea albă boabe şi pătrunjelul. Se mai fierbe 5 minute, apoi se condimentează.

Extra trucuri

► dimineaţa, pe stomacul gol, bea un pahar mare de apă minerală, care va stimula activitatea rinichilor şi a intestinului.
► tot dimineaţa, ia o lingură de ulei de măsline extravirgin presat la rece, cu un strop de suc de lămâie. Acesta ajută la detoxifierea ficatului şi alungă starea de apatie de la începutul zilei.
► mănâncă în prima parte a zilei pătrunjel, fie frunze, fie rădăcină.

Cu cât mai iute, cu atât mai bine

Cercetătorii au demonstrat că, fără efort, poţi creşte arderea grăsimilor cu 10%. Efectul cel mai puternic îl au ardeii iuţi, atât verzi cât şi roşii. Benefice sunt şi boia iute, ghimbirul proaspăt şi boabele de muştar.

Nu exagera cu consumul de lichide

Deoarece supele îţi asigură o parte din necesarul de lichide, nu este indicat să exagerezi cu consumul altor băuturi. Cât ţii dieta, renunţă la cafea şi la ceai negru şi bea doar apă minerală plată şi ceaiuri din plante. În cazul în care, pe lângă supe, consumi 2,5-3 l de lichide, scade nivelul de sodiu din sânge, iar asta duce la un dezechilibru al substanţelor minerale în organism.

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale