Toată lumea a auzit deja de proprietățile antioxidante și de efectele benefice pentru sănătate ale turmericului sau usturoiului. Dar mai sunt și alte condimente care se pare că ajută în lupta cu cancerul și puțină lume a auzit de ele.
Schinduf
Numit și ”fân grecesc”, schinduful se găsește și la noi, sub formă de germeni sau pulbere, la plafar.
Este bun pentru reducerea colesterolului, normalizarea glicemiei, dar se pare că are puternice proprietăți de combatere a radicalilor liberi, care declanșează cancerul.
Chimion
Chimionul este foarte des confundat cu chimenul, deși gustul este complet diferit și proprietățile benefice aduse organismului uman sunt mai multe.
Chimionul are gust ușor amărui și este recomandat pentru multe afecțiuni, printre care: colesterolul mărit, apariția cataractei la pacienții cu diabet, imunitate scăzută, osteoporoză, boli ale glandelor suprarenale, etc.
O plantă miraculoasă din China, această plantă a fost folosită mii de ani pentru afecțiunile reumatoide.
Se pare, însă, că această plantă este foarte bună în lupta cu cancerul și tot mai multe Universități din vest au început să-i studieze efectele vindecătoare.