Gata! Temperaturile mici aproape că și-au intrat în drepturi definitiv, iar tu trebuie să ai grijă să îi asiguri organismului resursele necesare pentru a te menține sănătoasă.
Citește și: Cum să ai un somn odihnitor și relaxant.
Trecerea de la vremea frumoasă la frig te cam indispune și rezonăm perfect cu tine! Te simți obosită, ai momente în care te cuprinde anxietatea, întâmpini probleme cu somnul, te simți lipsită de energie, iar porția zilnică de stres nu ajută deloc, ba din contră. În plus, schimbarea orei poate și ea să îți producă stări neplăcute. „Trecerea la ora de iarnă poate fi un factor de stres pentru organismul nostru. E important să sprijini organismul să se adapteze la schimbare printr-o odihnă corespunzătoare, o alimentație echilibrată și o activitate fizică susținută”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Așadar, află despre cele trei alimente surprinzătoare care te îți pot întări imunitatea:
Castanele
Fructele oleaginoase sunt o bogată sursă de vitamine și minerale, au un conținut ridicat de uleiuri, grăsimi sănătoase și magneziu. Magneziul este un foarte bun stimulent pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Consumă oleaginoase precum migdale, fistic, nuci caju și braziliene, castane sau alune în formă cât mai naturală, fără a interveni termic asupra lor și fără să adaugi sare!
Berea
Berea este foarte potrivită să o consumi în acest sezon rece, datorită faptului că e fabricată din ingrediente 100% naturale. Cerealele sunt ingredientele de bază ale berii și o îmbogățesc cu complexul vitaminelor B, cum ar fi niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acidul folic (B9), care te ajută să faci față mai bine schimbărilor din bioritmul tău. Datorită hameiului, berea conține antioxidanți care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Știai că un consum moderat de bere înseamnă 330 ml/zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%?
Citește și: 3 terapii pentru un corp relaxat și o minte odihnită.
Ardeiul gras roșu
Vitamina C ajută organismul să fie mai energic, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului, un mineral vital pentru transportul oxigenului și al substanțelor nutritive în corp. În topul celor mai bogate surse de vitamina C se află kiwi și ardeiul gras roșu, care au un conținut de vitamina C mai mare decât o portocală.
- Afla ce este alergia la frig si cum se manifesta!
Foto: Shutterstock.
Ultima modificare februarie 7, 2022 12:13 pm