Visezi la o viață lungă și sănătoasă? Atunci tot ce trebuie să faci este să consumi câteva alimente care îți vor garanta că vei ajunge să le spui povești și strănepoților.
-
Nuci
Foto: Shutterstock
Nucile sunt pline de microelemente vitale pentru creierul și organismul tău. Mult grăsimi sănătoase sunt disponibile pentru a susține sistemul nervos al omului. Consumă cel puțin un sfert de cană de nuci pe zi pentru a da organismului tău mineralele necesare.
-
Lămâi
Foto: Shutterstock
Lămâile sunt cele mai recomandate dacă ai lipsă de Vitamina C. Flavonoidele din lămâi ajută la diminuarea celulelor canceroase și ajută la prevenirea unui număr mare de boli precum răceala.
-
Broccoli
Foto: Shutterstock
Broccoli este o sursă minunată de vitamina K, care ajută la întărirea oaselor. De asemenea ajută sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor. Asigură-te doar că îl gătești corect.
-
Fasole
Foto: Shutterstock
Boabele de fasole sunt o sursă de proteine vegetale sănătoase. Acestea au fibre care ajută organismul să digere alte mâncăruri și nu sunt o sursă de grăsimi rele.
-
Ciocolată neagră
Foto: Shutterstock
Nu consuma batoane de ciocolată cu lapte, cu alune sau stafide. Mănâncă doar ciocolată pură și rămâi sănătoasă cu flavonoidele și acizii din cacao care lipsesc de obicei din organismul tău.
-
Roșii
Foto: Shutterstock
Diferitele tipuri de roșii sunt minunate în lupta împotriva celulelor canceroase. Ele oferă corpului tău ingredientele necesare pentru îmbogățirea sîngelui. Fiecare persoană ar trebui să consume cel puțin o roție mare pe săptămână.
-
Somon
Foto: Shutterstock
Dacă nu ești vegetariană atunci asigură-te că incluzi în dieta ta și somon bogat în proteine. De asemenea el îți oferă grăsimi sănătoase pe care nu le vei găsi în altă parte.
-
Avocado
Foto: Shutterstock
Dintre toate fructele posibile, avocado pare să fie cea mai sănătoasă opțiune. Este bogat în vitamine și microelemente care te mențin sănătoasă. S-a demonstrat că acest fruct scade riscul infarcturilor.
-
Usturoi
Foto: Shutterstock
Dacă nu mănânci usturoi proaspăt atunci te afli într-un risc permanent. Usturoiul ajută la uciderea unor microorganisme periculoase și îți păstrează corpul curat de viermi intestinali. De asemenea îți îmbunătățește sistemul imunitar.
-
Fructe de pădure
Foto: Shutterstock
Toate fructele de păsure sunt minunate. Este recomandat să le consumi în sezon, dar și cele congelate sunt o alternativă bună. Oricum, atunci când fructele sunt gătite își pierd aproape toate proprietățile.
-
Spanac
Foto: Shutterstock
Această legumă verde conține o cantitate enormă de luteină. Spanacul ajută la protejarea sistemului imunitar și a vederii. Luteina joacă un rol major în ovulație și la posibilitatea de a deveni părinte.
Vezi tot ce trebuie să știi despre fructe și legume de primăvară!
-
Ulei de măsline
Foto: Shutterstock
Alături de toate tipurile de ulei, uleiul de măsline este plin de grăsimi, acizi și flavonoive sănătoase. Ajută la îmbunătățirea sănătății inimii și la constuirea unor vase de sânge elastice și puternice. Asigură-te că îl incluzi în dieta ta zilnică.
-
Iaurt
Foto: Shutterstock
Laptele proaspăt ar trebui consumat zilnic. Dar iaurtul este perfect pentru toată lumea. Ajută la crearea și întreținerea microflora organismului și ajută la digfestia alimentelor pe care le consumi.
-
Ouă
Foto: Shutterstock
Albușul de ou este plin de proteine. Gălbenușul se spune că este rău pentur sănătatea noastră. Totuși, protivit unor studii recente, dacă mănânci albușul și gălbenușul împreună este mult mai sănătos decât dacă ai consuma doar albușul.
-
Fructe uscate
Foto: Shutterstock
Aceste fructe sunt recomandate mai ales în sezonul rece, atunci când frcutele proaspete nu sunt disponibile. Fructele uscate au o mulțime de microelemente și vitamine. De asemenea ele ajută la întărirea sistemului imunitar pe parcursul lunilor reci din an.
Citește și: Alimente sănătoase care te omoară. Top 5 produse pe care trebuie să le eviţi
Citește și: 8 fructe și legume care îți vor reda energia și puterea de concentrare
Sursă foto: Shutterstock
Vezi şi alimente care scad tensiunea arterială!
Citeşte şi despre alimente fără gluten – ce poți mânca dacă ai intoleranță la gluten!
Ultima modificare februarie 24, 2023 10:05 am