10 trucuri ca să alungi foamea

.

Simţi că foamea îţi dă ghes de mai multe ori pe zi şi cazi pradă tentaţiilor care îngraşă? Atunci ai nevoie de câteva soluţii rapide care să pună foamea pe fugă.

1 LĂMÂIA, mereu la îndemână

Multă lume crede că gustul acrişor al lămâii trezeşte foamea în corp, dar adevărul este cu totul altul. Zeama de lămâie poate reduce considerabil senzaţia de foame, dacă e consumată corect. Vrei să încerci? Bea din două în două ore câte un pahar de apă cu zeama de la jumătate de lămâie. Stomacul va avea în continuu ceva de lucru, iar foamea se va instala mai greu.

2 FRUCTELE USCATE pe post de gustări

Sunt bune chipsurile şi alunele, mai ales seara când ne uităm la un film bun. Dar ştiai că 100  g de chipsuri conţin 40 g de grăsime? E foarte, foarte mult, aşa că încearcă să le eviţi pe viitor. Dacă totuşi foamea şi pofta nu te lasă în pace şi vrei să ronţăi ceva seara, alege legumele crude tăiate fâşii sau, ca variantă mai gustoasă, fructele uscate. Aşadar încearcă merele, prunele şi caisele uscate, dar păstrează măsura.

3 ARDEIUL IUTE scade apetitul

Nu suntem obişnuiţi să consumăm alimente iuţi şi foarte condimentate, aşa cum fac, de exemplu, asiaticii. Tocmai de aceea, simţurile noastre reacţionează altfel la gustul foarte iute şi induc creierului senzaţia de saţietate. Începe să-ţi condimentezi cât mai multe mâncăruri cu ardei iute, chili şi tabasco. Experienţa va fi ceva mai „fierbinte”, dar cu siguranţă te vei sătura mai repede.

4 LICHIDELE, mai bine înainte de masă

Nu este bine să bei prea multă apă în timp ce mănânci, dar este excelent să o bei cu jumătate de oră înainte de masă. Dacă apa mai este şi caldă, cu atât mai bine. O variantă excelentă o reprezintă şi ceaiurile, pentru că umplu stomacul şi reduc senzaţia de foame.

5 CEREALELE, bogate în fibre

Naturale, bogate în fibre, vitamine şi minerale, cerealele nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Aşadar, amestecă 4 linguri de cereale integrale, fără zahăr, cu 200 ml de suc de mere neîndulcit. Adaugă o linguriţă de miere şi un măr tăiat cubuleţe. Cu siguranţă cu acest mic dejun vei fi sătulă până la prânz.

6 MERE SAU MORCOVI, zi de zi

În mere şi în morcovi se găseşte pectina, o substanţă importantă pentru corp, care, printre altele, ne dă senzaţia că ne-am săturat mai repede. Există însă şi persoane cărora merele le înteţesc foamea. Dacă te numeri printre ele, alege morcovii. În orice caz, una din aceste două variante te va salva când simţi că foamea devine prea chinuitoare.

7 ULEIUL DE MENTĂ acţionează rapid

Printre uleiurile esenţiale se numără şi uleiul de mentă. Când vrei să uiţi de foame, pune-ţi puţin ulei de mentă pe degetul mijlociu şi apasă 20-30 de secunde punctul dintre baza nasului şi buza superioară, masând uşor.

8 BRĂNZA DE VACI, la început de zi

Brânza de vaci degresată este extrem de săţioasă, deşi conţine doar 150 kcal la 100 g. De aceea, poate fi o variantă foarte bună pentru micul dejun. Amestecă 250 g de brânză de vaci degresată cu 4 linguri de apă minerală. Adaugă zeamă de lămâie, verdeaţă şi piper. Alternează câteva zile acest mic dejun cu unul bogat în cereale.

9 MESELE LUNGI ŞI DESE, cheia marilor succese

Dacă mănânci des nu înseamnă că mănânci mult. Din contră, te saturi cu porţii mai mici, iar stomacul este ocupat cu digestia alimentelor. E recomandat să mănânci lent şi tihnit, nu doar ca să-ţi pice bine mâncarea, ci şi ca să te saturi. Aşadar, savurează mâncarea!

10 SUCUL DE ROŞII, o soluţie garantată

Sucul de roşii este unul dintre cele mai bune alimente care alungă foamea. Are doar 17 kcal şi nu conţine grăsime, în schimb efectul său este imediat. Când simţi că îţi este foame, prepară-ţi un pahar cu suc de roşii, în care pui câteva cuburi de gheaţă, puţin piper şi zeama de la o jumătate de lămâie. Dacă simţi nevoia de o „masă” caldă, pune-l la încălzit, adaugă puţin busuioc şi vei obţine o supă delicioasă şi săţioasă.

De la stres la foame, doar un pas

Oboseala şi stresul duc la secreţia unui hormon, cortizolul, care declanşează pofta de glucide, respectiv de dulciuri. Acelaşi efect îl pot avea şi mesele neregulate, care fac corpul „să ceară” zahăr şi grăsimi. Prin urmare, nu este bine să te înfometezi întreaga zi, pentru că nivelul glicemiei scade într-atât încât nu îţi vei mai putea controla foamea şi vei mânca mai multe dulciuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton